Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης

Print Friendly, PDF & Email

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας έρχεται στην Ελλάδα για δύο ξεχωριστές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 22 και 23 Μαΐου, με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

Η ορχήστρα και ο μαέστρος της, Πετρ Αλτρίχτερ, θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό δύο εμβληματικά έργα της Εθνικής Τσεχικής Σχολής, το συμφωνικό ποίημα «Μολδάβας» τουΜπέντριχ Σμέτανα και τη «Συμφωνία του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.

Οι φίλοι της κλασικής μουσικής στην Αθήνα περιμένουν με ανυπομονησία τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, την Τρίτη 22 Μαΐου, και τα εισιτήρια έχουν γίνει ήδη ανάρπαστα. Η μουσική περιπλάνηση, με οδηγό τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, θα συνεχιστεί την Τετάρτη 23 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το διάσημο Σύνολο από την Τσεχία συμπράττει με τον βιρτουόζο βιολονίστα Σίμο Παπάνα, ο οποίος θα ερμηνεύσει το υψηλών δεξιοτεχνικών απαιτήσεων Κοντσέρτο για βιολί, έργο 64 του Μέντελσον. Στις συναυλίες συμμετέχουν,
επίσης, ΜΈΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΉΣ ΟΡΧΉΣΤΡΑΣ ΝΈΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΆΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΉΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ (MOYSA).

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και ως FOK (Film-Opera-Κoncert), με το ακρωνύμιό της να παραπέμπει στην πλούσια συναυλιακή δραστηριότητά της, αλλά στις επιτυχίες της στον χώρο της κινηματογραφικής και οπερατικής μουσικής.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τρίτη 22 Μαΐου 2018
Ώρα έναρξης 20:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
megaron.gr | 210 7282333
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
Ώρα έναρξης 21:00
Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή