Μπουρνούς: “Ο κ. Αυγενάκης εξαντλεί την πολιτική του σε hashtags στα social media”

Print Friendly, PDF & Email

Με δήλωσή του ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς ασκεί έντονη κριτική στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη υποστηρίζοντας ότι στο θέμα της άρσης της πιστοποίησης του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ (WADA), ο κ. Αυγενάκης επέλεξε την οδό της κατασυκοφάντησης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε» είναι ο τίτλος της πασίγνωστης κωμωδίας του Λουίτζι Πιραντέλο. Επιτρέψτε μου να δανειστώ, λοιπόν, τον τίτλο του ανατρεπτικού Ιταλού συγγραφέα προκειμένου να σχολιάσω μέρος όσων ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού σε πρόσφατη συνεντευξή του σε αθλητική ιστοσελίδα.

Ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος επέστρεψε «δριμύτερος» μετά την βραχύχρονη «αντικατάσταση» του από τον κ. Γεραπετρίτη, επεδίωξε να χρεώσει τις αποτυχίες του στους «προηγούμενους» και να καρπωθεί τις επιτυχίες, κατά την προσφιλή του συνήθεια, που οφείλονται, όμως, στην μεθοδική δουλειά αυτών που κατηγορεί.

Ξεκινώντας, από την άρση της πιστοποίησης του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ (WADA), ο κ. Αυγενάκης επιλέγει την οδό της κατασυκοφάντησης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού για πράξεις και παραλείψεις, ενώ αποκρύπτει το γεγονός, είτε από άγνοια είτε δολίως, ότι η δεινή κατάσταση του εργαστηρίου οφειλόταν σε πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων από το 2004 κι έπειτα.

Του θυμίζουμε, λοιπόν, ότι το 2016 εναρμονίσαμε το νομικό περιβάλλον της χώρας, για το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις αδιαφορούσαν, καθώς η εθνική νομοθεσία θα έπρεπε να έχει ήδη εναρμονιστεί από το 2012(!). Καταφέραμε, έτσι, να κρατήσουμε το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) εναρμονισμένο με την διεθνή κοινότητα. Κατόπιν, το 2018 εξασφαλίσαμε την εναρμόνιση με την διεθνή σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης, με τη δημιουργία εθνικής πλατφόρμας, που ήταν υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας ήδη από το 2013(!).

Το 2018, βγαίνοντας από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του Εργαστηρίου. Πράγματι το Εργαστήριο αντιμετώπιζε έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, αποτέλεσμα της αδιαφορίας των κυβερνήσεων από το 2004, ήτοι κατά βάση κυβερνήσεων της ΝΔ. Και πράγματι δεν μπορούσαμε να προβούμε σε προσλήψεις, αποτέλεσμα των συμφωνιών των μνημονιακών κυβερνήσεων Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, και η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού προσπάθησαν, με σειρά πρωτοβουλιών, να αλλάξουν την πραγματικότητα του Εργαστηρίου. Έτσι, σε συμφωνία με τον WADA, αποφάσισαν και νομοθέτησαν (ν.4589/2019) την μεταφορά του Εργαστηρίου στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», που – θα θυμίσουμε στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος σήμερα, περιχαρής, διαφημίζει το «μνημόνιο συνεργασίας» που υπέγραψε με το Ερευνητικό Κέντρο – η ΝΔ καταψήφισε στο Κοινοβούλιο. Περαιτέρω, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, προέβη σε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την έκδοση της ΚΥΑ (μεταφορά μισθοδοσίας και δέσμευση σε κωδικούς, καταγραφές και απογραφές κλπ), ενώ ταυτόχρονα ήταν αυτή που εξασφάλισε χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων ευρώ για την ανανέωση του εξοπλισμού του εργαστηρίου, για πρώτη φορά από το 2004, ώστε να πληροί τις πλέον σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές.

Αντί λοιπόν ο κ. Αυγενάκης να κατηγορεί τους «προηγούμενους», ας μας πει ποιες διεθνείς πρωτοβουλίες πήρε, γιατί καθυστέρησε να ενεργήσει εφόσον όλα ήταν έτοιμα, καθώς και τί μεσολάβησε απο τον Ιούλιο του 2019, που διαβεβαίωνε τον Πρωθυπουργό και την αθλητική κοινότητα ότι με τις πρωτοβουλίες του το όλο πρόβλημα λύθηκε, μέχρι τον Οκτώβρη του 2019 και την αποτυχία του να διασώσει το Εργαστήριο.

Στην συνέχεια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ερωτηθείς για τα πριμ των αθλητών, που εκκρεμούν, για τις διακρίσεις του 2017, άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί, ατυχώς, για άλλη μια φορά στους «προηγούμενους» ισχυριζόμενος ότι είναι μια εκκρεμότητα που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τον πληροφορούμε, λοιπόν, ότι παραλάβαμε μια χώρα που χρωστούσε πριμ στους διακριθέντες αθλητές της από το 2011, συνολικού ποσού πλέον των 6,5 εκατ. ευρώ. Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ κι επί θητείας Γιώργου Βασιλειάδη εξοφλήθηκαν, σε πραγματικά δύσκολες δημοσιονομικά συνθήκες, οι οικονομικές επιβραβεύσεις διακριθέντων αθλητών των ετών 2012 – 2016 καθώς και κάποιες εκκρεμότητες σε αθλητές και προπονητές από το 2011, ως αυτονόητη υποχρέωση απέναντι τους. Επιπλέον, προβήκαμε στην αποκατάσταση των εξαιρετικά διακριθέντων αθλητών μας, υλοποιώντας την υποχρέωση για τους διορισμούς τους, που εκκρεμούσαν από το 2008. Θυμίζουμε, τέλος, στον Υφυπουργό Αθλητισμού, ότι η κυβέρνηση της Νεας Δημοκρατίας προέβη το 2014 σε σημαντική μείωση των οικονομικών επιβραβεύσεων για τους διακριθέντες αθλητές μας.

Ο κ. Αυγενάκης, λοιπόν, αντί να συνεχίζει την τακτική της δημιουργίας εντυπώσεων και να εξαντλεί το σύνολο της πολιτικής του σε hashtags στα social media, καλό θα ήταν να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του αθλητισμού, που επί των ημερών του γιγαντώνονται.

Δεν είναι έτσι, τελικά, κ. Αυγενάκη. Έτσι νομίζετε”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή