Ο διαιτητής Ελισόντο μίλησε για την φάση της κουτουλιάς του Ζιντάν στον Ματεράτσι

Print Friendly, PDF & Email

Η κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι στο 110′ της παράτασης ήταν η φάση που ξεχώρισε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο Μουντιάλ του 2006.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο Οράσιο Ελισόντο, διαιτητής που απέβαλε τότε τον Ζιντάν για τo xtύπημά του στον Ματεράτσι, με δήλωσή του αποκάλυψε πως έζησε εκείνος την φάση.

Ο Ελισόντο, παραδέχθηκε ότι δεν αντελήφθη αμέσως τι συνέβη: «Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να τον δω. Το παιχνίδι εξελισσόταν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Όταν η μπάλα επέστρεψε στο κέντρο του γηπέδου, είδα ότι ένας παίκτης -που δεν μπορούσα να αναγνωρίσω- με μπλε φανέλα (σ.σ. οι Γάλλοι έπαιξαν με λευκή φανέλα) ήταν στο έδαφος και δεν μπορούσε να σηκωθεί. Έτσι, έτρεξα από πάνω του και ζήτησα από τους βοηθούς μου να μού πουν, εάν είχαν παρατηρήσει κάτι ιδιαίτερο. Και οι δύο απάντησαν ότι δεν είχαν δει τίποτε».

Όπως αποκάλυψε ο Ελισόντο, αυτός που… έλυσε το μυστήριο, ήταν ο 4ος διαιτητής, Λουϊς Μεντίνα Κανταγέχο. «Μου είπε άμεσα ότι ο Ζιντάν είχε κτυπήσει με το κεφάλι τον Ματεράτσι. Μου επισήμανε ότι το κτύπημα ήταν τρομακτικό. Κι έτσι αποφάσισα να δείξω την κόκκινη κάρτα στον Ζιντάν. Δεν έχω δει ποτέ το βίντεο του αγώνα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή