Αρχική Plus Σπορ Ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ πρότεινε την διάλυση του επαγγελματικού βόλεϊ

Ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ πρότεινε την διάλυση του επαγγελματικού βόλεϊ

Print Friendly, PDF & Email

“Βόμβα” στα θεμέλια του επαγγελματικού βόλεϊ έριξε ο Αλέξης Αλεξίου! Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και αντιπρόεδρος διοργανώτριας αρχής της Volley League παραιτήθηκε από τη θέση του και ζήτησε τη διάλυση της ΕΣΑΠ και την επιστροφή του βόλεϊ στο ερασιτεχνικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ  ζήτησε, επίσης, από τους υπόλοιπους προέδρους να κάνουν το ίδιο και να υπάρξει διάλυση της Λίγκας.

Μάλιστα, ο κ. Αλεξίου αποχώρησε στο μέσον της συνεδρίασης.

Όπως είπε ο ίδιος αναλυτικά:«Η ΑΕΚ δεν μπορεί να συμμετέχει σε πρωτάθλημα επαγγελματικό που τίποτα δεν λειτουργεί επαγγελματικά. Ως σωματείο επενδύσαμε πέρυσι στο βόλεϊ πάνω από 250.000 ευρώ και το αποτέλεσμα είναι να μην ξέρουμε αν θα υπάρχει κατηγορία. Ο επαγγελματισμός δεν είναι μόνο για να κατοχυρώνει τα συμφέροντα των αθλητών, αλλά και των σωματείων… 

Βλέπετε τι συμβαίνει. Ο Εθνικός δεν μπορεί να κατέβει, γιατί περιμένει να δει αν χρηματοδοτηθεί από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, άνθρωποι τόσα χρόνια έβαζαν τα λεφτά τους στο βόλεϊ χωρίς να βλέπουν τίποτα στον ορίζοντα. Καταστρέφονται περιουσίες και οικογένειες από την αγάπη κάποιων παραγόντων που βάζουν λεφτά για την ομάδα τους, σε βάρος των παιδιών τους και των οικογενειών τους. Και όταν τους ‘στραγγίξουν’, τους ‘πετάνε’. Είναι αυτό επαγγελματικός αθλητισμός; Που είναι τα χρήματα που θα έπρεπε να λαμβάνουν οι ομάδες; Γιατί να απαγορεύεται στις ομάδες να διαπραγματευτούν τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα; Δηλαδή είμαστε επαγγελματίες στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματα ερασιτέχνες; 

Είναι δυνατό η μεγαλύτερη βολεομάνα ομάδα της Ελλάδας να μην μπορεί να κατέβει; Σε μια περιοχή, όπως η Θράκη που τροφοδοτεί όλη την Ελλάδα με παίκτες; Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να βλέπετε ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν απλώς για να συμπληρώνουν την κατηγορία που παίζουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ; Που είναι η ανάπτυξη; Βλέπουμε αθλητές να εναλλάσσονται στις ομάδες μέχρι τα 45 τους. Για ποιο επαγγελματικό πρωτάθλημα μιλάμε; Για ένα πρωτάθλημα πεντέμιση μηνών που μόλις τελειώσει ο τελευταίος αγώνας τρέχουν όλοι στις παραλίες και ξαναμαζεύονται τον Σεπτέμβριο; Και από πάνω να έχουμε και εκβιασμούς από κάποιους αν καθυστερήσουμε μία δόση; 

Είναι δυνατό να γίνεται επαγγελματικό πρωτάθλημα με ΤΑΠ; Nα μην μπορούμε να ανοίξουμε τραπεζικό λογαριασμό, γιατί δεν υπάρχει νομική οντότητα; Και πως θα κάνουμε τις πληρωμές μας επαγγελματικά; Πως θα λειτουργεί ένα επαγγελματικό λογιστήριο χωρίς τραπεζικές κινήσεις; Πως θα προσεγγίσεις χορηγούς όταν δεν μπορείς να τους δώσεις λογαριασμό; Κοροϊδευόμαστε; Είναι δυνατό να είναι ακόμη στο βόλεϊ ανδρών οι ομάδες ΤΑΑ, όταν τα ΤΑΑ έχουν πλέον καταργηθεί στα άλλα αθλήματα; 

Σε τέτοιο πρωτάθλημα η ΑΕΚ δεν έχει θέση. Διαλύστε τη Λίγκα. Κάντε την τομή που έχει ανάγκη το βόλεϊ και πάμε να κάνουμε το πρωτάθλημα όπως στο πόλο, στο χάντμπολ και στο βόλεϊ γυναικών; Αυτοί είναι λιγότερο επαγγελματίες; Δώστε το ‘σοκ’ που χρειάζεται το βόλεϊ μήπως και επανέλθει στη ζωή. Αλλιώς. θα ψάχνετε πάντα για θύματα να βάζουν τα λεφτά τους χωρίς κανένα αντίκρισμα για μια δυο τρεις σεζόν και μετά να φεύγουν. Και να ξαναψάχνετε για άλλα θύματα. 

Η ΑΕΚ δεν εκβιάζεται και δεν μπορεί να έχει ρόλο ‘κομπάρσου’ σε μια Λίγκα που έχει χάσει την αξιοπιστία της. Φέρνει μία πρόταση τομή και έχει σχέδιο για ομαλή μετάβαση σε καθαρό επαγγελματισμό με σχέδιο πενταετίας. Με ειδικό ρόλο για τη διεξαγωγή της Α1 ανδρών από μία ειδική επιτροπή που θα υποκαταστήσει τη Volley League και με περιορισμένα λειτουργικά έξοδα». 

Η ΕΣΑΠ αναφέρθηκε στην ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα του ΔΣ στην απόφαση του κ. Αλεξίου. 

Αναλυτικά

Ο Β΄αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ, Αλέξης Αλεξίου (πρόεδρος Ερασιτεχνικής ΑΕΚ), εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην αμοιβόμενη πετοσφαίριση και δήλωσε πως δεν επιθυμεί να δηλώσει τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα 2019-20, εφόσον δεν αλλάξουν οι συνθήκες. Αποχώρησε στο μέσον της συνεδρίασης και παραιτήθηκε από το αξίωμα του Β΄αντιπροέδρου της ΕΣΑΠ. 

Το ΔΣ της ΕΣΑΠ με έκπληξη πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στον Τύπο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΔΣ και, αφού προηγουμένως είχε αποχωρήσει. Το ΔΣ της ΕΣΑΠ σέβεται απόλυτα το όνομα και την ιστορία της ΑΕΚ, αλλά δεν αποδέχεται τη λογική μηδενισμού που προβάλλει η τοποθέτηση του κ. Αλεξίου και δεν έχει κανένα δικαίωμα να αναφέρεται σε ζητήματα και ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν άλλα σωματεία του Συνεταιρισμού. 

Η ΕΣΑΠ, σε όλη της την πορεία, έχει αποδείξει πως αντιμετωπίζει υποστηρικτικά τα σωματεία μέλη της και επιλύει όλα τα μεγάλα προβλήματα με τη δύναμη της ομαδικής προσπάθειας και της αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή