Πάουλο Μπέντο: ”Ελπίζω να μην γίνει το ποδόσφαιρό μας σαν την Ελλάδα”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, της Σπόρτινγκ και της Εθνικής Πορτογαλίας, Πάουλο Μπέντο που πλέον κάθεται στον πάγκο της Νοτίου Κορέας, παραβρέθηκε στο ποδοσφαιρικό συνέδριο της πατρίδας του και προειδοποίησε πως αν συνεχίσουν έτσι οι παράγοντες, οι προπονητές και οι ομάδες το πρωτάθλημά τους θα καταντήσει σαν… το ελληνικό.

Ο 49χρονος τεχνικός ο οποίος χρησιμοποίησε την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή, καλώντας άπαντες στην χώρα του να προβληματιστούν από το γεγονός ότι οι οικογένειες έχουν «εξαφανιστεί» από τα γήπεδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Από αυτά που έχω δει από απόσταση, βλέπω ότι κινούμαστε προς όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, είναι μια εξαιρετική χώρα, με ένα πρωτάθλημα που δεν είναι πιο ανταγωνιστικό από το δικό μας, αλλά στα κλάσικο και τα ντέρμπι οι φιλοξενούμενοι οπαδοί δεν μπορούν καν να εισέλθουν στο γήπεδο. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί το ίδιο στην Πορτογαλία, με τους… πολέμους που προωθούνται που θα επιφέρουν μέτρα όπως τα δικά τους»

«Υπάρχουν παράγοντες που δεν μας κάνουν υπερήφανους, που είναι εκτός των τεσσάρων γραμμών, με σκηνικά πολέμου που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Έχουμε ακόμα την ευτυχία να έχουμε ανθρώπους με τις οικογένειές τους στα γήπεδα, αλλά με αυτό το νοσηρό περιβάλλον, που μπορεί να φέρει ανασφάλεια, όσον αφορά τη βία και την έλλειψη ασφάλειας, οι οικογένειες πιθανόν να μην επιστρέψουν και οι άνθρωποι πρέπει να προβληματιστούν»

«Όσα λαμβάνουν χώρα στον αγωνιστικό χώρο μας ικανοποιούν. Το πρωτάθλημα αποδείχθηκε ανταγωνιστικό, από τον τρόπο που εξελίχθηκε μέχρι το τέλος, σε πολλά σημεία του βαθμολογικού πίνακα, τόσο όσον αφορά τον τίτλο του πρωταθλητή, όσο και στη μάχη της παραμονής»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή