Σκέψεις για κρητικό όμιλο από την Επιτροπή πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής

Print Friendly, PDF & Email

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως βρίσκεται η επιστροφή του Κρητικού ομίλου σε Εθνικό επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και δη στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κρητική Επιθεώρηση» από την περασμένη εβδομάδα η περίπτωση συγκρότησης Κρητικού ομίλου στην Γ’ Εθνική είχε αρκετές πιθανότητες να εφαρμοστεί ξανά μετά από 6 χρόνια, όπου υπήρχε αλλά σε επίπεδο Δ’ Εθνικής.

Στο άρθρο της «Κ.Ε.» την Παρασκευή 17/5 αναφέρθηκαν οι σκέψεις της ΕΠΟ και της Επιτροπής και σήμερα προχωράμε ένα βήμα παραπάνω με τον πρόεδρο της επιτροπής της Γ’ Εθνικής, Σταύρο Ψαρόπουλο να σκέφτεται σοβαρά να καταθέσει εισήγηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για την ανεξαρτητοποίηση των Κρητικών ομάδων και την συγκρότηση Κρητικού ομίλου με 13 ομάδες.

Αυτή την στιγμή, οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Κρητικό όμιλο είναι 9, με την σχετική εισήγηση – εφόσον κατατεθεί – να περιλαμβάνει τον απευθείας προβιβασμό στην Γ’ Εθνική και των δευτεραθλητών, για να φτάσουμε στον αριθμό 13. Οι ίδιες πηγές αποκλείουν το σενάριο ο αριθμός των ομάδων να είναι ζυγός (12 ή 14), γιατί τότε θα χρειάζεται να γίνουν αγώνες μπαράζ μέσα στον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Πάντως δεν θα υπάρξει κάτι επίσημο πριν από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που είναι προγραμματισμένη για τις 19 Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται το εν λόγω εγχείρημα να πάει ακόμη και στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 28 του Ιούνη.

Πηγή: athleticradio.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή