Σοκαρισμένη η Κύπρος από το λοχαγό serial killer: «Ένιωθα ωραία όταν την έπνιγα»

Print Friendly, PDF & Email

Σοκ στην Κύπρο έχει προκαλέσει η ανεύρεση των σορών δύο γυναικών σε φρεάτιο και η κυνική ομολογία ενός 35χρονου ίλαρχου ότι τις σκότωσε.

Η Αστυνομία φοβάται ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα θύματα και με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα Μεγάλη Δευτέρα άρχισαν έρευνες.

Οι αρχές επιστράτευσαν ιδιωτική εταιρεία που έφτασε στο σημείο και κατέβασε στο φρεάτιο ειδική κάμερα-ρομπότ υψηλής ευκρίνειας, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 300 μέτρα βάθος, σε μια προσπάθεια να διαφανεί κατά πόσον κρύβονται μέσα στο φρεάτιο και άλλοι σοροί.

Υπενθυμίζεται ότι το φρεάτιο έχει βάθος περίπου 130 μέτρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες Κυριακή η κάμερα κατέβηκε μέχρι τα 50 μέτρα, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να καταγραφεί οποιοδήποτε εύρημα.

Η ωμή παραδοχή του «Ορέστη»

Ο 35χρονος «Ορέστης» παραδέχτηκε τα εγκλήματά του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, ο 35χρονος ανέφερε στους ανακριτές μιλώντας για τη Marry Rose «όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, επειδή ένιωσε ωραία, όπως είπε, αποφάσισε να το ξανακάνει και επιδίωξε γνωριμία με την Arian Palanas Lozano. Είπε στους ανακριτές ότι του «άρεσαν οι Φιλιππινέζες».

O λοχαγός παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο αφού ο Ηλίας Στεφάνου που τον εκπροσώπησε στην πρώτη διαδικασία αποσύρθηκε.

Όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο ο 35χρονος παραδέχτηκε ότι σκότωσε τις δύο γυναίκες που ανασύρθηκαν νεκρές από το φρεάτιο: Την 38χρονη Mary Rose και την 28χρονη Arian Palanas Lozano.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι ταυτοποίηση μέσω DNA δεν έχει γίνει ακόμη.

Όσον αφορά τη Mary Rose, αναγνωρίστηκε και από φίλη της, ενώ ο 35χρονος ανέφερε στους ανακριτές την ταυτότητα των θυμάτων του.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης κύριο Γιωρκάτζη, ο ύποπτος παραδέχτηκε και το φόνο της γυναίκας που εντοπίστηκε το Σάββατο το απόγευμα στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Όπως κατέθεσε ο «Ορέστης» χθες, την έπνιξε ενώ έκαναν έρωτα . Συγκεκριμένα όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο ο «Ορέστης» προέβη σε θεληματική κατάθεση χθες αναφέροντας πως γνώρισε την Arian περί τα τέλη Ιουλίου. Όπως κατέθεσε, την μετέφερε στο σπίτι του και αφού έκαναν έρωτα, την έπνιξε και αργότερα την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Όπως κατέθεσε τη γνώρισε μέσω του site γνωριμιών Badoo

Κλειστός χαρακτήρας

Ο δράστης περιγράφεται ως κλειστός χαρακτήρας, χωρίς να έχουν καταγραφεί κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους του.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων και πέρυσι το Μάρτιο τιμήθηκε και με μετάλλιο στρατιωτικής αξίας. Είναι νυμφευμένος και βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγο του, με την οποία έχουν δύο παιδιά. Η σύλληψη του ανοίγει το πεδίο των αστυνομικών ερευνών καθώς φαίνεται πως χρησιμοποιούσε το internet για να προσεγγίζει αλλοδαπές, κυρίως από χώρες της Ασίας, εμφανιζόμενος ως φωτογράφος με το όνομα «Ορέστης».

Μάλιστα στο προφίλ του είχε χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία συναδέλφου του αξιωματικού, με τον οποίο μοιάζουν εμφανισιακά, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει και στη σύλληψη ενός 30χρονου αξιωματικού, τον οποίο άφησε χθες ελεύθερο, αφού δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Αντιθέτως υπήρξε θύμα του καθ΄ ομολογία δράστη.

Επιμένει ότι δεν σκότωσε τη μικρή Sierra

Πριν την έναρξη της διαδικασίας στο Δικαστήριο, οι Αρχές μετάφεραν ξανά τον «Ορέστη» στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο όπου τους υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο όπου έριξε το πτώμα της 6χρονης Sierra, κόρης της Mary Roze.

Ώρες ερευνών μετά δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί οποιοδήποτε σημάδι, με τους αστυνομικούς ανακριτές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 35χρονος να τους είπε ψέματα και να τους έστειλε στο Ξυλιάτο με σκοπό να τους αποπροσανατολίσει.

Σύμφωνα με το cyprustimes.com αρνείται ότι σκότωσε την μικρή Sierra και ισχυρίζεται ότι ο θάνατος της προήλθε από εισρόφηση εμεσμάτων.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή