Αναδεικνύονται οι πρωταθλητές χειμώνα στο Μαρκόπουλο

Print Friendly, PDF & Email

Δύο ημέρες έχουν απομείνει μόνο πριν από το κορυφαίο ιπποδρομιακό γεγονός του χειμώνα! Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου στις 17:15 ξεκινούν οι ιπποδρομίες για την ανάδειξη των πρωταθλητών χειμώνα και αναμένεται να καθηλώσουν όσους θεατές προσέλθουν στις εγκαταστάσεις του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο για να τις παρακολουθήσουν. Μάλιστα για τον εορτασμό της μεγαλύτερης ιπποδρομίας του χειμώνα ο ΟΠΑΠ διοργανώνει ένα μεγάλο party που θα πραγματοποιηθεί μετά την απονομή των επάθλων των μεγάλων νικητών των ιπποδρομιών.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν σπουδαίοι «βετεράνοι» του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, καθώς και αστέρες της εγχώριας showbiz οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τις ιπποδρομίες. Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ιπποδρομίες θα έχουν, επίσης, οι συνδρομητές των καναλιών Novasports, με ζωντανή σύνδεση, live συνεντεύξεις και σχολιασμούς από τις 17:00 στο Novasports2HD.

Η κλήρωση για τις τρεις κούρσες

Σήμερα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική ιπποδρομιακή ιστορία ειδική διαδραστική εκδήλωση για την κλήρωση των σταρτ των τριών ιπποδρομιών Winter Challenge.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος, συμμετείχαν προπονητές και ιδιοκτήτες των ίππων που θα διαγωνιστούν την Παρασκευή στις μεγάλες ιπποδρομίες της ημέρας, διεκδικώντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα 2017. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν τυχαία ένα από τα πανομοιότυπα αγαλματίδια με την κεφαλή ίππου που ανέγραφαν τη σειρά εκκίνησης. Παράλληλα, γινόταν η παρουσίαση όλων των ίππων της κούρσας, μέσω ειδικής εφαρμογής, στις οθόνες της αίθουσας.

Τι είναι το Winter Challenge

Ο θεσμός των Winter Challenge ιπποδρομιών, για την ανάδειξη των πρωταθλητών χειμώνα στις ηλικίες των διετών, τριετών και τετραετών ίππων, καθιερώθηκε πέρυσι και επαναλαμβάνεται εφέτος με το έπαθλο της καθεμιάς από τις τρεις ιπποδρομίες να ανέρχεται στις 25.000 ευρώ. Εφέτος και οι τρεις ιπποδρομίες διεξάγονται την ίδια ημέρα στην ίδια απόσταση, τα 1.400 μέτρα, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους των ιπποδρομιών να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό ιπποδρομιακό υπερθέαμα.

Winter Challenge 4ετών – Απόσταση 1.400 μέτρα

Δέκα 4ετείς ίπποι διεκδικούν το «στέμμα» στην κορυφαία αναμέτρηση της ημέρας. Η συγκεκριμένη κούρσα αναμένεται συναρπαστική καθώς, εκτός από τον 4ετή πρωταθλητή χειμώνα, ενδέχεται να αναδείξει και τον πολυνίκη ίππο για το 2017. Ο ΑΤΡΕΓΙΟΥ και ο ΣΙΛΑΣ ΤΡΗΤ, που συμμετέχουν στο Winter Challenge 4ετών, έχουν από έξι νίκες ο καθένας και είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου του πολυνίκη ίππου της χρονιάς. Στη συγκεκριμένη κούρσα θα κοντραριστούν με τους: ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ, ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ, ΓΟΥΕΙ ΑΧΕΝΤ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΚΟ, ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ, ΤΕΣΤΙΜΟΝΙΟ, ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ και ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ.

Winter Challenge 3ετών – Απόσταση 1.400 μέτρα

Επτά από τους πιο ισχυρούς ίππους αυτής της ηλικίας αναμετρώνται για τον τίτλο του πρωταθλητή στην ηλικία των τριών ετών. Ο πρωταθλητής καλοκαιριού, ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΓΚΤΟΥΜΗ, μετά την επιτυχία του στο 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ, επιδιώκει να κατακτήσει και τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Αντίπαλοί του θα είναι ο ΕΛΕΓΚΑΝΤΛΥ ΜΠΑΟΥΝΤ, ο ΑΣΤΕΡΙΩΝ, ο ΚΑΖΜΕΡ, ο ΚΛΑΟΥΝΤ ΜΠΕΡΣΤ, ο ΟΡΚ, ενώ στη γραμμή εκκίνησης μαζί με τους αρσενικούς ίππους θα παραταχθεί και η φοράδα ΜΕΪ ΣΚΑΪ.

Winter Challenge 2ετών – Απόσταση 1400 μέτρα

Τρεις νεαροί ίπποι διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου διετή. Ο ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΚΟΣ μετρά ήδη δύο νίκες και είναι ο μοναδικός ίππος της ηλικίας του με δύο επιτυχίες. Αντίπαλοί του, ο ΧΑΣΤΟΤΡΙΚΕ, που έχει μία νίκη στο ενεργητικό του, και ο ΜΥΘΟΣ που βρίσκεται σε αγωνιστική εξέλιξη.

  • Εκπρόσωποι και φορείς της ιπποδρομιακής κοινότητας στην κλήρωση των σταρτ των ιπποδρομιών Winter Challenge Series.

  • Ο COO της Ιπποδρομίες ΑΕ, Κώστας Αλεξόπουλος.

  • H προπονήτρια Ειρήνη Κεράτσα μαζί με την Ειρήνη Κολιδά.

  • Τα τρόπαια των νικητών του Winter Challenge Series.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή