«Τίτλοι τέλους» στις εκπομπές με… ραντεβού και φλερτ από τον Ερντογάν

Print Friendly, PDF & Email

«Τίτλους τέλους» στα ριάλιτι τύπου «ραντεβού στα τυφλά» βάζει η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα αξιωματούχος του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης (RTUK-το τουρκικό ΕΣΡ) οι εκπρόσωποι της Αρχής συναντήθηκαν με στελέχη των καναλιών τα οποία όχι μόνο πείστηκαν, αλλά και υπερθεμάτισαν ώστε να… «πέσει μαύρο» σε τέτοιους είδους εκπομπές.

«Και τα ίδια τα κανάλια είπαν ότι δεν θέλουν να κάνουν τέτοια προγράμματα γιατί τέτοιες εικόνες στο γυαλί είναι άσχημες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μουράτ Ελιατλί, αντιπρόεδρος του RTUK.

Τα σχόλια του Ελιατλί έρχονται μερικούς μήνες μετά την έκδοση εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης νομοθετικού διατάγματος έκτακτης ανάγκης (στις 29 Απριλίου), σύμφωνα με την οποία «ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, που δείχνουν ανθρώπους να γνωρίζονται μεταξύ τους ή / και συγκεντρώνονται για να βρουν φίλους… δεν είναι επιτρεπτά».

Μετά τη δημοσίευση του διατάγματος, τα ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι τα «τηλεραντεβού» είχαν τεθεί εκτός νόμου στην Τουρκία. Το RTUK υποστήριξε ότι δεν υπήρχε τέτοια απαγόρευση, αλλά ότι θα επιτρέψει σε τέτοιες εκπομπές να εκπέμπονται μόνο όταν τα παιδιά δεν παρακολουθούν τηλεόραση.
Το RTUK ανακοίνωσε επίσης ότι θα εισαγάγει ένα νέο σύνολο κανόνων που θα ρυθμίζει όλες τις εκπομπές που «επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογική, σωματική και ηθική ανάπτυξη των νέων».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής αναφέρθηκε στις τιμωρίες που θα επιβάλλονται στους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς που παραβιάζουν τους νέους κανονισμούς.

«Στις 29 Απριλίου 2017, το νομοθετικό διάταγμα έκτακτης ανάγκης αριθ. 690 δημοσιεύθηκε. Με αυτό το διάταγμα αυξήθηκαν τα ποσά των κυρώσεων που επιβάλλονται σε προγράμματα γάμου και συνευρέσεως. Προηγουμένως, επιβάλλονταν πρόστιμα ύψους 1% ή 3% του ακαθάριστου εισοδήματος των ραδιοτηλεοπτικών φορέων για την εκπομπή τέτοιων προγραμμάτων (αν παραβιάζουν τους προκαθορισμένους κανόνες). Πλέον μπορούν να επιβάλλονται πρόστιμα έως και 5%, ενώ μπορεί να επιβληθεί και ποινή αναστολής εκπομπής του προγράμματος» διεμήνυσε.

O πρόεδρος της Τουρκίας με αλλεπάλληλες αποφάσεις του (θρησκευτικός γάμος, μαντίλα, περιορισμοί στο αλκοόλ κα.) επιδιώκει να φέρει σταδιακά τη χώρα πιο κοντά στις ισλαμικές αξίες.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή