Τα σενάρια για τον τελικό που θα είναι κάτι περισσότερο από ένα Κύπελλο

Print Friendly, PDF & Email

Για τον τελικό του Κυπέλλου της 11ης Μαΐου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ έχουν ακουστεί πάρα πολλά, υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα, όσον αφορά στη διοργάνωσή του και το μόνο που δεν αμφισβητήθηκε είναι ότι όπως και πέρυσι θα γίνει με ξένους διαιτητές.

Αρχικά, υπήρξε σωρεία δημοσιευμάτων -όχι από το SoccerPlus- που ανάφεραν ότι υπάρχουν σκέψεις και γίνονται συζητήσεις ο τελικός να φιλοξενηθεί σε χώρα του εξωτερικού (από το Κατάρ μέχρι την Αυστραλία). Τελικά, ο αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ παρότι ακόμη και τώρα υπάρχουν δημοσιεύματα περί του Παγκρητίου, το οποίο είναι ανέτοιμο για να φιλοξενήσει αγώνες της εθνικής Ανδρών.

Ανοιχτά λοιπόν μένουν δύο θέματα. Το ένα αφορά τον κόσμο και τα εισιτήρια που θα διατεθούν και το δεύτερο αφορά την χρήση του VAR. Οσον αφορά στον κόσμο υπάρχουν τρία σενάρια.

Το πρώτο είναι να γίνει με παρουσία κόσμου και κάθε φιναλίστ να πάρει από περίπου 15.000 εισιτήρια. Το δεύτερο σενάριο είναι να γίνει με κόσμο αλλά για λόγους ασφαλείας να δοθούν πολύ λιγότερα εισιτήρια. Το τρίτο είναι να γίνει δίχως κόσμο, όπως διεξήχθη και ο τελικός ΑΕΚ – Ολυμπιακός το 2016.

Ομως, ο τελικός αυτός είναι κάτι παραπάνω από ένα Κύπελλο διότι υπάρχει η επιτήρηση της FIFA, η οποία μετά τον τελικό θα ανακοινώσει στην ΕΠΟ τις αποφασίσεις της έπειτα από την έκθεση που υπέβαλλε την Απρίλιο η Επιτροπή Παρακολούθησης. Ενας τελικός χωρίς κόσμο πιθανόν να εκτιμηθεί ως πισωγύρισμα και ως αδυναμία των εμπλεκόμενων μερών στη διοργάνωσή του. Ενας τελικός με κόσμο και με επεισόδια ανάλογα του Πανθεσσαλικού του 2017 θα δείξει στασιμότητα, επανάληψη των ίδιων φαινομένων και αδυναμία επίλυσης του προβλήματος της βίας.

Το καλύτερο σενάριο για τους διοργανωτές είναι τελικός με κόσμο και με όσον το δυνατόν λιγότερο ή καθόλου επεισόδια.

Οσον αφορά στη χρήση του VAR, παρά τα σενάρια που υπάρχουν, η χρήση του στον τελικό δεν έχει επιβεβαιωθεί από κανέναν αρμόδιο, μολονότι πολλοί έχουν ερωτηθεί για να επιβεβαιώσουν ότι το VAR θα βρίσκεται στον τελικό.

Η πρώτη ευρεία σύσκεψη, όπου πιθανόν όλα αυτά να απαντηθούν θα είναι την Πέμπτη (2/5).

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή