Υπερκοστολογησεις και προσλήψεις “αόρατου” προσωπικού στους Μεσογειακούς Αγωνες

Print Friendly, PDF & Email

Απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για την έναρξη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα κι όλα συνηγορούν πλέον ότι η διοργάνωση θα περισώσει το κύρος της πόλης, της Αχαΐας και της υπόλοιπης Ελλάδας, παρότι η κατάσταση ήταν απελπιστική, λίγο πριν από το τέλος Ιουλίου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και η νεοδιορισθείσα -αμισθί- Οργανωτική Επιτροπή, υπό τον Νίκο Παπαδημάτο, βρήκαν την ετοιμότητα των Παράκτιων μόλις στο 20%, με δεκάδες προβλήματα, εκκρεμότητες και «πληγές». Χαρακτηριστικό ήταν ότι δεν είχαν διενεργηθεί 18 βασικοί διαγωνισμοί για έργα υποδομών και αναγκαίο εξοπλισμό.

Από τον αρχικό προϋπολογισμό των 5,5 εκατ., μάλιστα, είχαν καταβληθεί περίπου τα 5 εκατ., εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος έχει εξανεμιστεί σε μη βασικές συμβάσεις και το υπόλοιπο βρίσκεται δεσμευμένο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, απαιτώντας ως εκ τούτου επιπλέον υψηλή χρηματοδότηση!

Υπερκοστολογήσεις σε κάθε τομέα (μεταφορές, διαμονή, σίτιση, ασφάλεια), ακόμα και στην ένδυση των εθελοντών, παράλληλες πανάκριβες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δεκάδες συμβάσεις «αόρατου» προσωπικού με προκλητικές για την εποχή αμοιβές κ.λπ.

Η νέα Οργανωτική, σε στενή συνεργασία με τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του, τρέχει σε εντονότατους ρυθμούς, κόντρα στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Υλοποιεί μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες και με χαμηλότερα κόστη, παρά τις αναπόφευκτες απευθείας αναθέσεις, όσα έπρεπε εδώ και μήνες να έχουν δρομολογηθεί στο Νότιο Πάρκο εκατέρωθεν των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός», στη λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο και στη θαλάσσια περιοχή της Αγυιάς, τόπους διεξαγωγής των αθλημάτων.

Το «στοίχημα» του Λευτέρη Αυγενάκη και των Πατρινών υπευθύνων αφορά στην άρτια διεξαγωγή των Αγώνων, τους οποίους θα τιμήσει και με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίδοντας εμφατικά το μήνυμα της εθνικής διάστασης.

Είναι, άλλωστε, εθνική υπόθεση η επιτυχία της διοργάνωσης από τις 25 έως και τις 31 Αυγούστου. Σ’ αυτές τις 7 ημέρες και σε 11 διαφορετικά αθλήματα στην άμμο και στο νερό (βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, τένις, πάλη, κολύμβηση, σκι κ.ά.) θα συμμετάσχουν οι 26 χώρες – μέλη της ΔΕΜΑ και θα φιλοξενηθούν περισσότεροι από 2.000 ξένοι αθλητές, συνοδοί και στελέχη Μεσογειακών και Ολυμπιακών Επιτροπών.

Επίσης, θα τιμήσουν τη χώρα μας με την παρουσία τους ο Πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό και Υπουργοί των Σπορ, από ορισμένες συμμετέχουσες χώρες.

Το «test event» που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 24ώρα δείχνει ότι και η πόλη, οι πολίτες της Αχαΐας, αγκαλιάζουν σιγά σιγά το σπουδαίο γεγονός, για το τέλος Αυγούστου, καθώς είχαν απογοητευτεί και απομακρυνθεί με όσα θλιβερά συνέβαιναν το προηγούμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή