Υπεύθυνος ιδιοκτήτη ΠΑΕ ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση Τζήλου υπαστυνόμος

Το αυτοκίνητο του Αθ. Τζήλου μετά την επίθεση
Print Friendly, PDF & Email

Δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Τζήλου, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ιστότοπος dikisports.

Οι δύο εν ενεργεία αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση παραδέχτηκαν ότι επικοινωνούσαν με τους φερόμενους ως δράστες Δ. Μ. και Χ. Π.

Ο 36χρονος ανθυπαστυνόμος Γ. Λ. κατέθεσε ότι γνώριζε μόνο το μικρό όνομα του Δ. Μ. και το ψευδώνυμό του που ήταν «Ντατάς». Επίσης ισχυρίστηκε ότι το μόνο που γνωρίζει από τα στοιχεία του Χ. Π., είναι το μικρό του όνομα. Διευκρίνισε μάλιστα ότι και οι δύο είναι απλά γνωστοί του και τους έχει συναντήσει σε γήπεδο, καθώς τυγχάνουν υποστηρικτές της ίδιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ενόρκως εξετάστηκε και ο 49χρονος υπαστυνόμος Α’ Β. Κ. ο οποίος στις καταγεγραμμένες επικοινωνίες του με τους Δ. Μ. και Χ. Π. χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του κινητό τηλέφωνο. Ο Β. Κ. ανέφερε ότι κατά τα έτη 2014 έως 2017 υπηρέτησε ως αποσπασμένος στην προσωπική ασφάλεια επιχειρηματία, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ της Super League. Μάλιστα ήταν επικεφαλής των υπολοίπων διατιθέμενων αστυνομικών φρουρών.

Κατέθεσε ότι γνώρισε τον Δ. Μ. από τον κουμπάρο του Μ. Κ., ο οποίος είναι εξωδιοικητικός ποδοσφαιρικός παράγοντας. Ισχυρίστηκε ότι η επικοινωνία του με τον Δ. Μ. περιορίστηκε σε γραπτά μηνύματα με ευχές για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ο Β. Κ. κατέθεσε ότι γνωρίζει τον Χ. Π., ο οποίος ήταν κατά περιόδους προσωπικό ασφαλείας και οδηγός σε άτομα που σχετίζονται με την ποδοσφαιρική ομάδα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ της Super League. «Διατηρούσα τυπικές επαφές μαζί του και οι επικοινωνίες μας ήταν με δική του πρωτοβουλία για χριστουγεννιάτικες ευχές και για καθημερινής φύσεως θέματα», κατέθεσε ενόρκως ο 49χρονος υπαστυνόμος.

Στο ανακριτικό πόρισμα περιέχονται τρεις συνομιλίες του εξωδιοικητικού ποδοσφαιρικού παράγοντα Μ. Κ. με τον φερόμενο ως δράστη Δ. Μ., ο οποίος διαφεύγει στο εξωτερικό. Στις 11 Δεκεμβρίου 2018 οι δύο άνδρες επικοινώνησαν αργά το βράδυ (ώρα 23:22’) και νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας (ώρες 09:49’ και 09:50’). Τότε ο Δ.Μ. ταξίδεψε στη Λάρισα για να οργανώσει την επίθεση κατά του Θ.Τζήλου.

Η Α’ τακτική ανακρίτρια Λάρισας Μαρία Νέσση ολοκληρώνει τη δικογραφία εντός του μηνός.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή