Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για την αναδιάρθρωση -Ποιά είναι τα βασικά σημεία

Print Friendly, PDF & Email

Η μέρα για την ψήφιση της περιβοήτης αναδιάρθρωσης από τη Βουλή, έφτασε!

Από τις 12:30 συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης – Κατασκευής – Χρηματοδότησης – Λειτουργίας – Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη – Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων».

Σε αυτό το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει ενταχθεί η τροπολογία για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Το SoccerPlus παρουσιάζει τα βασικά σημεία της τροπολογίας:

-Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2019 – 2020 είναι τρία. Η Super League 1 (A’ Eθνική), όπως μετονομάζεται η σημερινή Super League, η υπό σύσταση Super League 2 (B’ Eθνική) και η Football League (Γ’ Εθνική), που γίνεται το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα.

-Η υφιστάμενη ερασιτεχνική Γ’ Εθνική παραμένει ως έχει. Οι ομάδες που θα προβιβαστούν φέτος στη Football League οφείλουν εντός 30 ημερών από την επικύρωση της βαθμολογία να μετατραπούν σε ΠΑΕ.

-Η Super League 2 και η Football League θα διοργανώνονται από το φορέα που διοργανώνει σήμερα τη Football League. O φορέας αυτός αναλαμβάνει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των δύο πρωταθλημάτων. Εξαιρούνται οι ομάδες που έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο. Περιλαμβάνεται η πρόβλεψη ότι για συγκεκριμένα θέματα που σχετίζονται αποκλειστικά με τη διοργάνωση του πρωταθλήματος της Super League 2 ή της Football League, το καταστατικό μπορεί να προβλέψει τη λήψη απόφασης αποκλειστικά από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Super League 2 ή Football League αντίστοιχα.

– Aπό τα τηλεοπτκά δικαιώματα της κατηγορίας το 2% θα πηγαίνει στη Super League, και συνολικά 9% στην «Ένωση Super League 2 και Football League».

– Η «Ένωση Super League 2 και Football League» θα έχουν κοινό ΔΣ στο οποίο θα μετέχουν όλα τα της Super League 2 και τέσσερα από τις ΠΑΕ της Football League. O πρόεδρος και ο αντιπροέδρος θα προέρχονται από τη Super League 2.

-Μειώνονται τα όρια του ελάχιστου μετοχικού κεφάλαιου των ΠΑΕ των τριών επαγγελματικών κατηγορίων. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ 

Στην τροπολογία δεν γίνεται αναφορά στον αριθμό των ομάδων που θα αγωνίζονται στα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή