«Σε κρίση η Εθνική, δεν υπάρχουν στεγανά, εμπιστεύομαι Μπασινά και Γιαννακόπουλο»

Print Friendly, PDF & Email

Ο διευθυντής της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττική με τη Νέα Δημοκρατία Τάκης Φύσσας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εθνική Ελλάδος.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Για τον ελληνικό αθλητισμό και όσα έγιναν στην Εθνική:

“Αναπολούμε τις ωραίες στιγμές της γενιάς μας, περάσαμε όμορφα. Και στον αθλητισμό, μπορέσαμε να ζήσουμε ωραίες στιγμές. Τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν παιδί. Αυτά που έβλεπαν τα μάτια μου, από τα γεμάτα γήπεδα και γενικότερα αυτή την ωραία ατμόσφαιρα και τον ευγενή ανταγωνισμό που υπήρχε στο προσκήνιο. Δεν θέλω να ωραιοποιήσω τα πράγματα γιατί υπήρχαν και τότε θέματα και καταστάσεις αλλά δεν είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Εγώ θα προσπαθήσω να εμπνεύσω, απ’ όπου και αν βρίσκομαι, εκλεγώ δεν εκλεγώ αυτά τα νέα παιδιά και να βοηθήσω έστω και στο ελάχιστο για να ζήσουμε όμορφες στιγμές ώστε τα παιδιά μας να ζήσουν ότι ζήσαμε και εμείς”.

Πες μας δυο λόγια για την Εθνική και την κρίση που περνάει;

“Για την εθνική ομάδα τα πράγματα δεν είναι ωραία αυτή τη στιγμή. Η αλήθεια είναι ότι περνάει την πρώτη κρίση επί Άγγελου Αναστασιάδη. Είναι αλήθεια αυτό. Να πω την αλήθεια έχω μείνει άναυδος, μπορώ να το πω αυτό. Για το μέγεθος που πήρε μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Αρμενία η όλη κατάσταση. Επειδή έχω υπάρξει έξι χρόνια διευθυντής των Εθνικών ομάδων, ευτυχώς υπάρχουν εκεί δικά μας παιδιά, είναι ο Άγγελος Μπασινάς, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα το ξεπεράσουν, όσον αφορά την κρίση και πως θα το διαχειριστούν. Η αλήθεια είναι ότι μας ξέφυγε μετά το παιχνίδι”.

Πώς ξεφεύγει μια τέτοια κατάσταση, εσύ ήσουν τόσο καιρό στα αποδυτήρια της Εθνικής, είτε ως παίκτης είτε εν συνεχεία ως τεχνικός διευθυντής. Δεν υπάρχουν στεγανά;

“Δεν υπάρχουν πρώτα απ’ όλα τα στεγανά που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχουν προσωπικότητες που θα κρατήσουν αυτά στεγανά. Εδώ δεν συζητάμε για καλούς ποδοσφαιριστές ή ανθρώπους που ήταν καλύτεροι από τους τώρα. Είναι πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες, σε υψηλά πρωταθλήματα, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και τα πάνε περίφημα με τις ομάδες τους. Είναι θέμα διαχείρισης. Σίγουρα δεν ήταν κάτι της στιγμής. Υπήρχε κάτι από καιρό και μετά τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα αυτό βγήκε προς τα έξω. Όλοι μας ήμασταν ενθουσιασμένοι μετά τα πρώτα αποτελέσματα και δη την αντίδραση στη Βοσνία, ότι η Εθνική βρίσκει ξανά το μέταλλο που της έλειπε. Τα αποτελέσματα στα δυο παιχνίδια ήταν ότι χειρότερο, δεν θα έπρεπε να βγει όπως βγήκε και είναι ευθύνη όλων που έγινε αυτό”.

Για να μιλάμε με ονόματα εσύ έχεις υπάρξει και στα αποδυτήρια αλλά και απέναντι στους παίκτες για έξι χρόνια, μπορεί κάποιος παίκτης να αμφισβητεί ευθέως τον προπονητή και ο προπονητής να τον βγάζει στη σέντρα;

“Πραγματικά, θέλω να είμαι σαφής και ειλικρινής. Αυτό που εμένα με ενόχλησε σαν πρώην διεθνής και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική και σαν τεχνικός διευθυντής ήταν αυτό. Ότι βγήκε αυτό προς τα έξω και για αυτό είπα ότι είναι ευθύνη όλων. Από την άλλη δεν ξέρω, δεν ζω τι γίνεται μέσα στην ομάδα. Κανένας μας δεν ξέρει. Αυτό που έχω να πω είναι ότι και τότε που ήμουν εγώ τεχνικός διευθυντής, γίνονταν διάφορα μεταξύ παικτών και προπονητή, τέτοιες συζητήσεις, χαρακτηρισμοί ή κριτική στον προπονητή από τους παίκτες. Γινόντουσαν απλώς δεν θα έπρεπε να έχει αυτή τη δημοσιότητα. Ήταν ευθύνη όλων και νομίζω δεν πρέπει να γίνει ξανά. Πήραμε το μάθημα μας και πρέπει να βρεθεί η λύση μέσα στ’ αποδυτήρια”.

Πολλά έχουν ακουστεί για τον Άγγελο Αναστασιάδη εσένα ποια είναι η άποψη σου για αυτόν, τι άνθρωπος είναι, τι προπονητής είναι;

“Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι της δικής μου γενιάς προπονητής. Και με όσα έχει δείξει η πραγματικότητα είναι ένας προπονητής που έχει και οπαδούς και ανθρώπους που τον αμφισβητούν όπως όλοι μας. Όλοι μας έχουμε ζήσει την αμφισβήτηση, αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Εγώ είμαι στα 46 μου και ακόμα τη βιώνω. Είναι ιδιόρρυθμος δεν μπορούμε να κρυφτούμε αλλά σαν προπονητή δεν μπορούμε να τον κρίνουμε αρνητικά γιατί έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στις ομάδες που έχει δουλέψει. Είναι αξιόλογος, ένας άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει. Είναι μιας άλλης γενιάς, τα πράγματα τώρα είναι διαφορετικά, τα σόσιαλ μίντια, άλλα παιδιά. Πρέπει να ζούμε στο τώρα. Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία. Αυτή είναι η άποψη μου για τον Άγγελο Αναστασιάδη, δεν μπορώ εγώ να κρίνω όμως αν είναι ο ιδανικός για την Εθνική ομάδα. Αυτό που μπορώ να πω είναι όμως πως αυτή τη στιγμή είναι προπονητής της Εθνικής ομάδας και από την πρώτη στιγμή που υπέγραψε πρέπει όλοι να το σεβαστούν. Αυτό λέω και στις ακαδημίες στον Παναθηναϊκό, είναι να σέβονται τον προπονητή και τις αποφάσεις του και όλοι μας κρινόμαστε”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή