Συγκλονίζει η Κύπρια Τρανς, Τίνα Λιασή: “Στις φυλακές της Αιγύπτου με βίαζαν οι αστυνομικοί”

Print Friendly, PDF & Email

Εντός των Κεντρικών Φυλακών Κύπρου βρέθηκαν οι «24 ΩΡΕΣ», για να συναντήσουν την Κύπρια Τρανς Τίνα Λιασή, η οποία μεταφέρθηκε εκεί από τις φυλακές της Αιγύπτου για να συνεχίσει την ποινή της. Η ίδια βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στις φυλακές της Αιγύπτου, καθώς βιάστηκε κατά συρροήν από δεσμοφύλακες και κατάδικους, ενώ δεν είχε εύκολη πρόσβαση σε τροφή και νερό…

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου επέστρεψε με ένα από τα πιο συγκλονιστικά επεισόδια που βγήκαν on air από την εκπομπή «24 ΩΡΕΣ». Η Τίνα περιγράφει τη ζωή της από την πρώτη μέρα της γέννησής της ως Βαλεντίνος και την απόφασή της να βγει από τα δεσμά του ανδρικού σώματός της.

Μεταξύ άλλων, μιλά στην κάμερα των «24 ΩΡΩΝ» για τη ζωή της, τις συνθήκες σύλληψής της, τον εφιάλτη που έζησε, τον σκοτεινό κόσμο της πορνείας -ούσα επαγγελματίας του σεξ- και τους «επιφανείς» πελάτες, ενώ παράλληλα απευθύνει μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε πρώτο πλάνο έρχονται επίσης και η μητέρα της, η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους και η δεσμοφύλακας που μετέβη στην Αίγυπτο για να παραλάβει την Τίνα.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις βίωσε τον απόλυτο εξευτελισμό, μόνο και μόνο επειδή είναι τρανς άτομο, σε σημείο που αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή της. Τελικά, πριν από μερικές μέρες, μετά από έντονα διαβήματα, μεταφέρθηκε στην Κύπρο για συνέχιση της 3ετούς ποινής φυλάκισής της, η οποία της επιβλήθηκε για… «προσβολή του αιγυπτιακού λαού».

Δίπλα της η μητέρα της, η οποία τη μεγάλωσε μόνη, καθώς από τα 6 της χρόνια η Τίνα (τότε Βαλεντίνος) έχασε τον πατέρα της αδόκητα. Μια μάνα που σε καμιά περίπτωση δεν σκέφτηκε «τι θα πει ο κόσμος» και παραμένει δίπλα στο παιδί της στηρίζοντάς τη με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής της.

Παράλληλα, απευθυνόμενη προς την κοινωνία, στέλνει ηχηρά μηνύματα για το θέμα της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή