Aβραμάκης: “Το ποδόσφαιρο έβγαζε δυσοσμία… Αυτό πρέπει να τελειώσει”

Print Friendly, PDF & Email

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107.4 FM για τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή και τις τελελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο

Μεταξύ άλλων είπε:

“Πρέπει να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο και να υπάρχει επιτέλους η αναγκαία κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα και να παρθούν πρωτοβουλίες και από την Πολιτεία και από την ΕΠΟ.

Παρουσία του κ.Αυγενάκη, είπα ότι συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε. Όλοι γνωρίζουμε για τις λεγόμενες “παράγκες”. Το πως λειτουργεί το σύστημα όσον αφορά στη δικαιοσύνη. Είδαμε να μη λειτουργούν κάμερες σε γήπεδο. Είδαμε να υπάρχουν ξυλοδαρμοί όπως του Τζήλου, που δεν μάθαμε ποτέ τους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς. Υπάρχουν περιπτώσεις διαχρονικά που αφορούν επιθέσεις σε διαιτητές ακόμη και απαγωγές δημοσιογράφων. Εμάς μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο να είναι ένα υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.Αυτά τα θέματα τίθενται. Έρχεται ο κ. Αυγενάκης με τον αθλητικό νόμο στη Βουλή και εμείς του είπαμε ευθαρσώς πως: “εσείς ο ίδιος υπήρξατε υπερασπιστής του Ηροδότου, για επεισόδια. Πήγατε να υπερασπιστείτε έναν θάνατο…

Είχαν παραπεμφθεί 28 άτομα για αυτή την υπόθεση των στημένων αγώνων. Πήγε σε βαθμό πλημελήματος για σύσταση συμμορίας πλέον. Όλοι ξέρουμε, είναι γνωστές οι καταθέσεις, το τι έγινε. Το ποδόσφαιρο έβγαζε δυσοσμία… Αυτό πρέπει να τελειώσει, αυτό λέμε όλοι. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει η Κυβέρνηση να βάλει τα πράγματα σε ένα δρόμο.

Ο νόμος Βασιλειάδη ήταν σε μία κατεύθυνση να γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Από ότι βλέπω δεν το επιδιώκει και δεν είναι στις βασικές προθέσεις και της νέας Κυβέρνησης.

Μάλιστα, η άμεση ανταπόκριση του κ. Αυγενάκη, μετά από τις διαμαρτυρίες συγκεκριμένης ΠΑΕ δε δείχνει μία στάση σωστή. Αν είναι δυνατόν κάθε σωματείο, να μπορεί να βρίσκει έναν Υπουργό. Εδω υπάρχει ένας παράγοντας που κάθε Κυριακή φτάνει στα όρια της απειλής. Λέει συνέχεια “εγώ ή εμείς” και “κοιτάξτε τι έπαθε ο Βασιλειάδης και ο Κοντονής”. Δεν μπορεί ένας θεσμός να μιλάει με αυτόν τον τρόπο και να προκαλεί στη λογική της απειλής. Κάποια στιγμή πρέππει οι θεσμικοί παράγοντες να κάτσουν σε ένα τραπέζι και έτσι μόνο θα κερδίσει το άθλημα.

Καταλαβαίνω απόλυτα ο καθένας παλεύει για την εξασφάλιση των συμφερόντων του. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δέχθηκε το βάρος της ποινής και αυτοτιμωρήθηκε πριν από μερικά χρόνια. Το ποδόσφαιρο, πρέπει να ξεφύγει από τις σκοτεινές εποχές.

Βλέπουμε παραδείγματα όπως του Τσιτσιπά και του Αντετοκούνμπο… Ο καθένας έχει έναν βαθμό παρέμβασης. Η δική μου θέση, είναι να αναδείξω θέματα. Υπάρχει και ένα άλλο επίπεδο, πιο ψηλά από εμάς. Το κυβερνητικό επίπεδο, όπου εκεί πρέπει να… σπάσουν αυγά.

Ελπίζω και πιστεύω ότι οι προθέσεις του κ.Αυγενάκη και της Κυβέρνησης να είναι αυτές και να μη συμβαδίζουν με τα συμφέροντα ενός επιχειρηματία”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή