“Έγινε καταστρατήγηση του κανονισμού – Δε ξέρω πως και γιατί άλλαξε πάρα πολύ εύκολα ο κ. Μπαλτάκος την απόφαση”

Print Friendly, PDF & Email

Στην εκπομπή PrimoSecondo του CityofPrimo106.1” μίλησε ο πρόεδρος του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων, Δημήτρης Παπαδόπουλος, για την απόφαση της ΕΠΟ να ανακοινώσει τον υποβιβασμό για την ομάδα της Ημαθίας, τονίζοντας οτι είναι “τραγικό λάθος”, μετά την έγγραφη οδηγία του CAS να μην αλλάξει η βαθμολογία (όπως είχε προκύψει από την Επιτροπή Εφέσεων της Ομοσπονδίας).

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τα συναισθήματά του μετά το σοκ από την ανακοίνωση υποβιβασμού της ομάδας του από την ΕΠΟ: “Προς το παρόν αυτό φαίνεται, είναι μια τεράστια αδικία που έχει υποστεί, μέχρι τη στιγμή που μιλάμε, η ομάδα μας. Έγινε καταστρατήγηση του κανονισμού. Ήταν μια πάρα πολύ απλή απόφαση για την ΕΠΟ, βοηθήθηκε ιδιαίτερα από το CAS. Μια απόφαση που περιμέναμε όλοι, έφυγε από τη χώρα μας και πήγε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Εκεί νομίζω οτι έδωσαν τα φώτα οι άνθρωποι, το τι πρέπει να κάνουν. Δυστυχώς δε ξέρω πως και γιατί άλλαξε πάρα πολύ εύκολα ο κ. Μπαλτάκος την απόφαση, την οποία εμένα προσωπικά και τηλεφωνικά μου μετέφερε, ήταν οτι βοηθήθηκε ουσιαστικά από το CAS και πλέον είναι εύκολο για αυτούς να πάρουν την απόφασή τους. Δυστυχώς, πήραν μια λαθεμένη απόφαση, που από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, μεταξύ Λευκίμμης και Μακεδονικού, πήρε ο νικητής τρεις βαθμούς, πήρε και ο… ηττημένος τρεις βαθμούς! Αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Δε ξέρω αν έγινε ξανά στο ποδόσφαιρο γενικότερα, αυτό είναι το παράδοξο όλης της υπόθεσης”.

Για το τι έπρεπε να κυλήσει διαφορετικά κατά τη γνώμη του: “Για να λέμε την αλήθεια και τα γεγονότα, το πιο λογικό συμπέρασμα για ένα άνθρωπο που ασχολείται με το ποδόσφαιρο – νομικός δεν έγινα, αλλά τον τελευταίο καιρό με έκαναν να μάθω ορισμένα πράγματα που δεν ήξερα- εμείς και ο Μακεδονικός έπρεπε να μπούμε από την κανονική την πόρτα και να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση. Οι άλλοι δυο ενδεχομένως να έπρεπε να μπουν από το πίσω παράθυρο, οι άλλες δυο ομάδες, γιατί ο κανονισμός είναι σαφής. Το CAS είπε σε τελική ανάλυση οτι μπορεί να είχε και δίκιο, αλλά πρέπει να καταλάβει όλος ο κόσμος το τι συνέβη. Όταν στις 15/5 επικυρώθηκε η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου, είχε δικαίωμα ένα 48ωρο να κάνουν μια προσβολή οι δυο ομάδες, δηλαδή η Κοζάνη ή η Λευκίμμη. Αυτό δεν έγινε, παρά μόνο έγινε μετά από 12 μέρες. Επομένως, μόνο και μόνο νομικά έπρεπε να τελειώσει το θέμα και να επικρατήσει η βαθμολογία με πρώτο τον Μακεδονικό και εμάς στην 8η θέση. Αυτή είναι η αλήθεια. Έγινε ένα λάθος από τη νομική πλευρά της απέναντι πλευράς και αυτό ήταν όλο το θέμα. Έπρεπε να πάρει η ΕΠΟ την απόφασή της σε αυτό ακριβώς”.

Για το τι μπορεί να αλλάξει και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν, ως Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων: “Έχουμε ένα ραντεβού τη Δευτέρα το μεσημέρι, θα κατέβουμε στην Αθήνα και εκει πιστεύουμε θα κριθούν όλα. Αυτό έχουμε να κάνουμε. Μέχρι τώρα αυτό που μπορώ να πω είναι οτι πολλοί άνθρωποι από την ΕΠΟ έχουν συνειδητοποιήσει, το έχουν καταλάβει, οτι έχουν ένα τραγικό λάθος. Μετά την απόφασή τους, στις 15.35 ήρθε ακόμα ένα έγγραφο από το CAS που ουσιαστικά προέτρεπε την ΕΠΟ να μην αλλάξει τη βαθμολογία, το διέταξε, είναι το τρίτο έγγραφο που ήρθε στην ΕΠΟ. Δε ξέρω, αν το είχαν αυτοί οι άνθρωποι στα χέρια τους μια ώρα πριν, αν η απόφαση ήταν διαφορετική. Τώρα, μετά από αυτό, πιστεύω οτι συνειδητοποίησαν οτι έκαναν κάποιο λάθος. Αν αυτό το λάθος, το οποίο έγινε, μπορεί να αλλάξει τη Δευτέρα, είναι κάτι που θα το δούμε”.

Για το ενδεχόμενο να μην υποβιβαστεί εντέλει καμία από τις δυο ομάδες: “Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με κανένα αντίπαλο, για το αν θα μείνει. Και οι άλλες οι ομάδες, οι αντίπαλες που είχαμε, ήταν πολύ καλές, αγωνιστικά μπορούσαν να σταθούν στην κατηγορία, όπως και εμείς. Αυτό που κοιτάμε εμείς είναι την ομάδα μας, γιατί έχει αδικηθεί. Και δε τη μπορούμε την αδικία, αυτό είναι όλο. Είμαστε ένα μικρό χωριό, το οποίο χόρτασε από επιτυχίες, δόξα τω Θεώ. Είναι ένα χωριό με κάτω από 1.000 κατοίκους, που για πέντε ολόκληρα χρόνια βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία. Παράγουμε ουσιαστικά αθλητισμό, προάγουμε τους νεαρούς και ανεβαίνουν κατηγορία. Ήδη δώσαμε ένα ποδοσφαιριστή στη Β΄ Εθνική, στην Παναχαϊκή (σ.σ. Ζυγκερίδης), αύριο-μεθαύριο δίνουμε ένα παίκτη στη Βέροια και έχουμε από πίσω άλλα τουλάχιστον 4 ταλέντα, που μπορούν να παίξουν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Αν καθίσουν ένα χρόνο ακόμα, πιστεύω οτι 2-3 παιδιά ακόμα μπορούν να περάσουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες”.

πηγή: soccerpractor.blogspot.com

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή