Ένωση Ολυμπιονικών: «Να συνεχίσει ο αθλητισμός σε κάθε επίπεδο, κάτω από προϋποθέσεις»

Print Friendly, PDF & Email

Μέσω επιστολής προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λεύτέρη Αυγενάκη, η Ένωση Ολυμπιονικών ζητάει την συνέχιση του αθλητισμού σε κάθε επίπεδο, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Αναλυτικά η επιστολή:

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
προς Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη,
Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη,
Γ. Γραμματέα αθλητισμού κ. Μαυρωτά,
Επιτροπή λοιμωξιολόγων Υπουργείου Υγείας.

Αντιλαμβανόμενοι την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει και η χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και με βάση τις ανακοινώσεις όσον αφορά τα μέτρα για τον ερασιτεχνικό-σωματειακό Αθλητισμό, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες όλου του αθλητικού κόσμου (αθλητές, προπονητές, παράγοντες και γονείς) για το μέλλον του και την εξέλιξη του.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Αρχικά, θα πρέπει να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε διαχωρισμός μεταξύ επαγγελματικού και ερασιτεχνικού Αθλητισμού, αφού ο Αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει κάτω από περιορισμούς και προϋποθέσεις να συνεχίσει σε κάθε επίπεδο.

Επιπλέον, τα νέα μέτρα “παράλυσης” του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών, έχουν σοβαρές συνέπειες τόσο για τους αθλητές όλων των ηλικιών όσο και για τα σωματεία που υπάγονται.

Τέλος, με σεβασμό πάντα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης θεωρούμε αναγκαία την επανεξέταση των περιοριστικών μέτρων για τον Αθλητισμό πάντα με προτεραιότητα την υγεία όλων μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω επικοινωνία.

Πρόεδρος
Βούλα Κοζομπόλη

Γενική Γραμματέας
Ειρήνη Αϊνδιλή».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή