Ένταση μεταξύ Αυγενάκη και Σακοράφα στη Βουλή: “Πηγαίνετε να πιείτε κανά καφέ” – “Κάνετε σεξιστικά σχόλια”!

Print Friendly, PDF & Email

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη χθεσινή συνερδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Επιμορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε το έβδομο νομοσχέδιο του υφυπουργού αθλητισμού, Ελ. Αυγενάκη, μεταξύ αυτού και της βουλεύτριας του ΜΕΡΑ 25 και προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σ. Σακοράφα.

Όλα άρχισαν όταν η Σακοράφα ζήτησε από το υφυπουργό αθλητισμού να ξέρουν κάθε χρόνο οι ομοσπονδίες πόσα χρήματα θα πάρουν ως επιχορήγηση ώστε να μπορούν κάνουν το σχεδιασμό τους.

Η απάντηση του Αυγενάκη ήταν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αφενός επειδή ο αριθμός των ομοσπονδιών δεν είναι συγκεκριμένος και αφετέρου επειδή θα αχρηστευόταν το σύστημα αξιολόγησης της τακτικής επιχορήγησης, “Χίλων”.

Η Σακοράφα δεν καλύφθηκε από την απάντηση του υφυπουργού αθλητισμού και θεωρώντας ότι υπεκφεύγει τον διέκοψε για να ζητήσει διευκρινήσεις.

Ο Αυγενάκης της είπε ότι δεν σέβεται το συνομιλητή της και να πάει να πιεί κανά νερό για να ηρεμήσει ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του είπε ότι στο ΣΕΓΑΣ δεν αποτελεί πλειοψηφία.

Η Σακοράφα απάντησε σε υψηλούς τόνους και δήλωσε προσβεβλήμένη από τη φράση “να πάει να πιεί κανά νερό για να ηρεμήσει”.

Ο υφυπουργός αθλητισμού της είπε ότι αν νιώθει προσβεβλημένη από το νερό, να πάει να πιεί καφέ.

 

Ο προεδρεύων είπε ότι δεν θα γραφτεί τίποτα στα πρακτικά.

Μετά τη διακοπή που έγινε, αφότου ολοκληρώθηκε η ακρόαση των φορέων, η Σακοράφα επανήλθε χαρακτηρίζοντας αυτό που ακούστηκε “σεξιστικό” και ζητώντας από τον υφυπουργό να καταθέσει τα στοιχεία που έχει και αποδεικνύουν ότι δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο ΣΕΓΑΣ.

Ο υφυπουργός αθλητισμού απέκρουσε την κατηγορίας και πρόσθεσε ότι εκ της θέσης του οφείλει να γνωρίζει τί συμβαίνει στις ομοσπονδίες χωρίς να παρεμβαίνει στη διοίκησή τους.

Νωρίτερα υπήρξε ένταση μεταξύ του υφυπουργού αθλητισμού και των βουλευτών Μάρκου και Λιακούλη με αφορμή τη συζήτηση επίκαιτων ερωτήσεων για τη Super League 2.

Διαβάστε ακόμα:

Χαμός στη Βουλή για την SL2 – Αυγενάκης: Η κατηγορία έκτρωμα είναι κατόρθωμα της ΕΠΟ – Λιακούλη: Πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή