Ένταση για τους φορείς που κλήθηκαν στη συζήτηση για το αθλητικό νομοσχέδιο: Αυγενάκης: “Μην κάνετε σόου” – Σακοράφα: “Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο”

Print Friendly, PDF & Email

Ενταση προκλήθηκε μεταξύ τους υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και της βουλευτή, του Μέρα 25, Σοφίας Σακοράφα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή το ποιοι φορείς θα κληθούν.

Όπως τόνισε το προεδρείο, ο κανονισμός αναφέρει ότι μπορούν να κληθούν μέχρι 10 φορείς και ότι αυτό το όριο μπορεί κατ’ εξαίρεση να διευρυνθεί λίγο σε συζήτηση με τα κόμματα. «Μπορούμε να πάμε στους 14-15, δεν γίνεται να φτάσουμε στους 20», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Δημοσθένης Στύλιος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε πως είναι υπέρ στο να έρθουν όλοι χωρίς κανέναν περιορισμό. Πρόσθεσε όμως πως αν υπάρξει έστω μία εξαίρεση, τότε οι αθλητικές ομοσπονδίες θα πρέπει να εκπροσωπηθούν από την ΕΟΕ, καθώς βρίσκονται υπό τη σκέπη της.

«Ή να έρθουν όλοι ή να εκπροσωπηθούν από την ΕΟΕ. Δεν γίνεται να έρθει μία ομοσπονδία επειδή προτάθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ και να αποκλειστεί μία άλλη της πλειοψηφίας. Αν συμβεί έστω και ένας περιορισμός, αυτό το θεωρώ άδικο», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Η κα. Σακοράφα εξερράγη ακούγοντας τον υφυπουργό Αθλητισμού απαντώντας: «Είναι τελείως διαφορετικά τα θέματα που αφορούν την ΕΟΕ, τους προπονητές, τις ομοσπονδίες και τους υπαλλήλους που εργάζονται. Πρέπει να έρθουν οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ομοσπονδιών. Δεν μπορεί να μην έρθει ο ΣΕΓΑΣ, που έχει μεγάλη δραστηριότητα και τόσο μεγάλες επιτυχίες. Να μην ακούσουμε τα προβλήματά τους. Είμαι πολλά χρόνια στο κοινοβούλιο αυτό δεν το έχω ξαναζήσει».

Η αντίδραση της κα. Σακοράφας δεν έμεινε αναπάντητη με τον υφυπουργό Αθλητισμού να απαντάει σε υψηλούς τόνους επαναλαμβάνοντας πολλές φορές στη βουλευτή του Μέρα 25: «Μην κάνετε σόου κα. Σακοράφα, μάλλον δεν ακούτε καλά»!

Τελικά, στη λήξη της συζήτησης το προεδρείο ανακοίνωσε ότι θα κληθούν 16 συνολικά φορείς. Το ποδόσφαιρο θα εκπροσωπηθεί από τον ΠΣΑΠ και τη Super League 1. Η μοναδική ομοσπονδία επαγγελματικού αθλήματος που κλήθηκε είναι η ΕΟΚ (μπάσκετ), ενώ η καλαθοσφαίριση θα εκπροσωπηθεί και με τον ΕΣΑΚΕ. Κλήθηκαν επίσης μεταξύ άλλων η ΕΟΕ, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και ο Αθλητικός Εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή