Χρυσοχοϊδης: Η θέση της αστυνομίας δεν είναι μέσα στα γήπεδα – Η ασφάλεια των αγώνων είναι ευθύνη των ομάδων

Print Friendly, PDF & Email

Επιμένει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με την παρουσία της αστυνομίας εντός των γηπέδων στους αγώνες ποδοσφαίρου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξη στα “Παραπολιτικά” επαναλαμβάνει ότι η θέση της αστυνομίας είναι εκτός γηπέδων και ότι υπεύθυνες για την ασφάλεια των αγώνων είναι οι ομάδες και η διοργανώτρια, θέση η οποία έρχεται σε αντίθεση με όσα πρόσφατα δήλωσε ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός, Ι. Βρούτσης.

Απαντώντας στο ερωτημα “Ποιος θα είναι στο εξής ο ρόλος της Αστυνομίας στους αγώνες;” ο Χρυσοχοϊδης είπε:

“Η θέση της Αστυνομίας, όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν, δεν είναι μέσα στα γήπεδα. Η ασφάλεια και η εύρυθμη διεξαγωγή των αγώνων είναι ευθύνη των ομάδων και της διοργανώτριας αρχής.

Είναι ένα θέμα ύψιστης σημασίας για όλους μας στην κυβέρνηση, το οποίο χειρίζεται το υπουργείο Αθλητισμού. Εφόσον, όμως, υπάρξουν επεισόδια εκτός των γηπέδων, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, τότε είναι καθήκον της Αστυνομίας να επέμβει.

Σε αυτή την επέμβαση, όμως, και για την πιστοποίηση των δραστών, θα μας βοηθούν και όλα εκείνα τα μέσα ελέγχου που προωθούνται από το αρμόδιο υπουργείο, όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι κάμερες.

Η οπαδική βία, ο χουλιγκανισμός, είναι ένα φαινόμενο που, δυστυχώς, εξακολουθεί να επιβιώνει και, όπως σε κάθε μορφή βίας, έτσι και εδώ, υπάρχουν θύματα. Νέοι άνθρωποι που χάθηκαν άδικα.

Πρόσφατα ο Γιώργος Λυγγερίδης, λίγο πριν ο Μιχάλης Κατσούρης και παλαιότερα ο Αλκής Καμπανός. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ολες αυτές τις χουλιγκανικές ομάδες, που με πρόφαση τον αθλητισμό δημιουργούν συστηματικά εντάσεις και επεισόδια, έχουμε χρέος να τις εξαρθρώσουμε. Και θα το κάνουμε.

Σημασία έχει να μπορούμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο με τα παιδιά μας, την οικογένειά μας, τους φίλους μας και να απολαμβάνουμε με ασφάλεια και χωρίς φόβο έναν αγώνα, να διασφαλίσουμε τη χαρά του αθλητισμού.”

Διαβάστε ακόμα:

Βρούτσης: Ανέφικτο να μην υπάρχει αστυνομία στα γήπεδα – Οι ΠΑΕ θ’ αποφασίσουν αν θα μεταβιβάζονται τα εισιτήρια διαρκείας

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή