Επιστολή σε Μπαλτάκο: Κρητικός όμιλος με 16 ομάδες στη Γ’ Εθνική

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Κ. Κωνσταντινίδης
Print Friendly, PDF & Email

Την δημιουργία Κρητικού ομίλου στην Γ’ Εθνική ζήτησαν μέσω κοινής τους επιστολής στην ΕΠΟ οι ΕΠΣ Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Η πρόταση των τεσσάρων ΕΠΣ της Κρήτης, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, είναι η δημιουργία κρητικού ομίλου στην Γ’ Εθνική με 16 ομάδες και οι θέσεις που θα χρειαστεί να καλυφθούν να προκύψουν αναλογικά από τις Ενώσεις της Κρήτης.

Αναλυτικά η επιστολή: ΠΡΟΣ: Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Πρόεδρο κ. Τάκη Μπαλτάκο ΥΠΟΨΙΝ: Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΠΟ Επιτροπής Διοργανώσεων ΕΠΟ

Αγαπητέ πρόεδρε Για ακόμη μία φορά νιώθουμε την ανάγκη, την υποχρέωση και την ευθύνη απέναντι στα σωματεία της Κρήτης, με σκοπό την βιωσιμότητα του κρητικού και κατ’ επέκταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, να σας θέσουμε το κρίσιμο αίτημα της δημιουργίας στην Γ’ Εθνική ομίλου που συγκροτείται αποκλειστικά με ομάδες της Κρήτης! Γι’ αυτό το λόγο έχει ήδη πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη στις 6 Απριλίου 2022 στην Περιφέρεια Κρήτης υπό τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία των τεσσάρων Ενώσεων του νησιού και εκπροσώπων σωματείων που αγωνίζονται στην Γ’ Εθνική. Άπαντες οι παρόντες συμφώνησαν ομόφωνα ότι ο μοναδικός δρόμος βιωσιμότητας για το κρητικό ποδόσφαιρο είναι ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ.

Ήδη έχουν γίνει επαφές και με άλλες Ενώσεις, όπως είναι η ΕΠΣ Αθηνών, η ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, όπως και άλλες ηπειρωτικές και νησιωτικές Ενώσεις, που συμφωνούν σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου και οι ομάδες εκτός Κρήτης να αποφύγουν τα πολυέξοδα και πολύωρα ταξίδια.

Μετά από μια δύσκολη χρονιά επανεκκίνησης αλλά με την πανδημία COVID-19 και κυρίως τις οικονομικές συνέπειες που έχει επιφέρειστο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τα «αγκάθια» επιβεβαιώθηκε ότι είναι πολλά και οι δυσκολίες μεγάλες. Το βασικό είναι τα οικονομικά δυσβάσταχτα ταξίδια που θα αναγκαστούν να πραγματοποιήσουν οι ομάδες της Κρήτης σε Αθήνα, Πειραιά και σε νησιωτικές περιοχές, εφόσον τοποθετηθούν σε έναν μεικτό όμιλο.

Αλλά συν τοις άλλοις, το ίδιο συμβαίνει και με σωματεία εκτός Κρήτης που μπαίνουν σε διαδικασία πολύωρων και δαπανηρών ταξιδιών προκειμένου να ταξιδέψουν στην Κρήτη και να αγωνιστούν με ομάδες των νησιών.

Για παράδειγμα μία ομάδα της Κρήτης που θα τοποθετηθεί σε έναν όμιλο 18 ομάδων εκ των οποίων μόλις οι πέντε είναι από το νησί, θα υποχρεωθεί να πραγματοποιήσει 13 ταξίδια εκτός Κρήτης , πιθανόν και κάποια διπλά ταξίδια σε νησιά εφόσον δεν υπάρχει απευθείας διασύνδεση από την Κρήτη.

Γνωρίζουμε την ευαισθησία σας σε αυτό το κομμάτι, καθώς ο οικονομικός βραχνάς είναι βαρύς, ενώ αναφερόμαστε σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που θα αναγκάζονται 3 και 4 μέρες να αφήνουν τις εργασίες τους προκειμένου να ταξιδεύουν εκτός Κρήτης για να αγωνιστούν με τις ομάδες τους.

Η πρόταση των τεσσάρων ΕΠΣ της Κρήτης, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, είναι η δημιουργία κρητικού ομίλου στην Γ’ Εθνική με 16 ομάδες και οι θέσεις που θα χρειαστεί να καλυφθούν να προκύψουν αναλογικά από τις Ενώσεις της Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης Εκ του Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣ Ηρακλείου Ο Πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου Εκ του Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣ Λασιθίου Ο Πρόεδρος Θανάσης Χηνόπουλος Εκ του Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣ Ρεθύμνου Ο Πρόεδρος Τίτος Χνάρης Εκ του Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣ Χανίων Ο Πρόεδρος Κώστας Κωνσταντινίδης

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή