Fentagin: Τρόφιμα σε άπορους, αυτοσχέδιες μάσκες, πανό αλληλεγγύης και… πειθαρχία

FENTAGIN
Print Friendly, PDF & Email

Του Βασίλη Μπλούνα – 

Οι φίλοι του Ατρόμητου και πιο συγκεκριμένα ο σύνδεσμος Fentagin έφτιαξε πανό που τα κρέμασε τόσο έξω από τα γραφεία όπου στεγάζεται ο σύνδεσμος, όσο και σε πλατείες, δρόμους και πάρκα. Τα πανό αυτά δεν είχαν άλλο θέμα από την μάχη που δίνει η χώρα μας ενάντια στον Κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα σε αυτά αναγράφονται τα εξής:

«Δύναμη σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σεβόμαστε τον αγώνα τους»,

«Ας γίνουμε όλοι κρίκοι στην αλυσίδα της πρόληψης ενάντια στον Covid – 19 – Μένουμε Σπίτι!»,

«Είναι και δική σου υπόθεση να σταματήσεις την εξάπλωση του Covid-19»,

«Η καραντίνα προστατεύει εμάς και τους υπόλοιπους. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε συλλογικά»,

«Κρατάμε γερά!»,

«Ατομική ευθύνη είναι να σεβόμαστε τις οδηγίες των ειδικών. Δεν γεμίζουμε εκκλησίες και παραλίες – Μένουμε Σπίτι»,

«Ψυχραιμία και υπομονή για το κοινό καλό. Ακολουθούμε τους κανόνες πρόληψης – Μένουμε Σπίτι».

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα πανό είχαν μετά το μήνυμα τους την υπογραφή του συνδέσμου (Fentagin 1980), ενώ απαρατήρητο δεν πέρασε ότι υπήρχε και πανό το οποίο έκανε αναφορά στο Bergamo, την πόλη που πλήγηκε από τον Κορονοϊό ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ιταλία.

Ωστόσο από τις δράσεις των φίλων του Ατρόμητου, ξεχωρίζει η κίνηση μια μητέρας ενός μέλους του συνδέσμου η οποία έφτιαξε 150 αυτοσχέδιες μάσκες πολλαπλών χρήσεων, τις οποίες και οι φίλοι του Ατρόμητου μοίρασαν.

Η κυρία Οθωνία, όπως είναι το όνομά της, έτυχε χαιρετισμών και συμπαράστασης από τους φίλους του Ατρόμητου μαζί με κάποια συλλεκτικά δώρα και μια ευχαριστήρια ανακοίνωση που της προσκόμισαν οι Fentagin.

Τέλος ο σύνδεσμος φίλων του Ατρόμητου, μοίρασε τρόφιμα σε άπορους και άστεγους μέσω της αυτοδιαχειριζόμενης δομής ο Άλλος Άνθρωπος κάτι το οποίο επικοινώνησε μέσω της παρακάτω ανακοίνωσης:

«Σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε, ο σύνδεσμος επέλεξε -οπως έχει κάνει άλλωστε και στο παρελθόν- να βοηθήσει όσους δεν ανήκουν στην κατηγορία των “ευνοημένων”, όσους δεν έχουν δεδομένο ένα πιάτο φαγητό ή ακόμα και στέγη.

Σε αυτό το πλαίσιο, της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης, αγοράσαμε και μεταφέραμε στην αυτοδιαχειριζομενη δομή ο ” Άλλος άνθρωπος” τρόφιμα και προϊόντα από τη μεγάλη λίστα όσων έχουν ανάγκη καθημερινά.

Όσοι θέλουν είτε να βοηθήσουν, είτε να βρουν ενα πιάτο ζεστό φαγητό, μπορούν να ρίξουν μια ματιά στη σελίδα ” Ο Αλλος Ανθρωπος Κοινωνικη Κουζινα Δωρεαν Φαγητο Για Ολους” και να καλέσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Να ζήσουν οι οπαδοί.
Η αλληλεγγύη ήταν και θα είναι πάντα το όπλο μας.

Υγ. Το club θα συνεχίσει τις δράσεις, ειδικά τώρα που οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων μπήκαν στο “ψυγείο”.Για αυτό καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλο τον φίλαθλο κόσμο του ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ να ανταποκριθεί στα καλέσματα που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Είτε με χρήματα, είτε με προϊόντα, είτε με φυσική παρουσία, έστω και με τον καλό του λόγο και διάθεση.
Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε…

40 ΧΡΟΝΙΑ FENTAGIN»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή