Φλωρίδης: “Καθάρισα το παρασκήνιο αλλά όταν έφυγα άρχισε και πάλι να δημιουργείται σταδιακά”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Γιώργος Φλωρίδης, ως υφυπουργός Αθλητισμού, έμεινε στην ιστορία για την κόντρα που είχε με το θεσμικό κομμάτι του ποδοσφαίρου την περίοδο 2000 – 2001, όπου δρούσε η περίφημη “παράγκα” του ποδοσφαίρου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Live Sport, υποστηρίζει τα εξής:

«Κι όμως, εγώ τη δουλειά μου την έκανα. Και την έκανα πολύ καλά μάλιστα. Διέλυσα το σύστημα της Παράγκας, η διαιτησία λειτούργησε με νέα πρόσωπα, η κατάσταση βελτιώθηκε για κάποια χρόνια και ο Παναθηναϊκός τη σεζόν που το άξιζε κατέκτησε το πρωτάθλημα (το 2004)»

«Ο ρόλος μου ήταν θεσμικός, δεν ήμουν εισαγγελέας. Η σύγκρουση ήταν ανελέητη, έφτασε μέχρι τη FIFA. Εγιναν πολλές διαβουλεύσεις και το 2001 καταλήξαμε σε ένα μνημόνιο για να προχωρήσουμε σε αλλαγές».

-Και πώς έγιναν οι αλλαγές;

«Στην UEFA γνώριζαν τι συνέβαινε στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη διαιτησία. Γι’ αυτό ο πρόεδρός της, Λέναρτ Γιόχανσον, έστειλε μυστικά στην Αθήνα τον Σουηδό αρχιδιαιτητή. Συναντηθήκαμε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του πω πόσα πρόσωπα έχει η ελληνική Επιτροπή Διαιτησίαςs. Έβαλε τα γέλια όταν του είπα ότι η ΚΕΔ έχει πολλά άτομα και μου επισήμανε ότι “στη Σουηδία με τη διαιτησία ασχολούμαι εγώ και έχω δύο συνεργάτες. Αυτό πρέπει να γίνει και σε σας”. Και έτσι πρότεινα στην ΚΕΔ να συμμετέχουν τρία άτομα. Αρχιδιαιτητήε έγινε ο Γ. Μπίκας και μέλη οι Τεβεκέλης, Γιαννόπουλοε. Αμεσα “τελείωσαν” γύρω στους 10 διαιτητές και θυμάμαι ότι ο Μπίκας μου έλεγε ότι “θα φύγουν κι άλλοι και όπωε πάμε δεν θα έχουμε διαιτητές να ορίζουμε”. Και εγώ του απάντησα, “δεν πειράζει, θα φέρουμε διαιτητέε από το εξωτερικό, αρκεί να σφυρίζουν σωστά”».

-Τι σας έμεινε απ’ αυτήν την περίοδο;

«Είκοσι και πλέον χρόνια μετά, σας λέω ότι τα έκανα όλα. Ολοκληρώθηκε το έργο μου, καθώς καθάρισε το παρασκήνιο. Δυστυχώς, όταν έφυγα άρχισε και πάλι να δημιουργείται σταδιακά».

-Η υπόθεση δεν πήγε πάντως ακροατήριο…

«Έπρεπε να καταθέσουν στις διωκτικές αρχές οι παράγοντες και να πουν ονόματα και διευθύνσεις, όπωε λέει τώρα ο Λουκόπουλοε. Δεν μίλησε κανένας. Η Πολιτεία, ωστόσο, έκανε αυτά που όφειλε να κάνει».

-Ηταν πολλά τα λεφτά που άλλαζαν χέρια;

«Θυμάμαι το εξής: πήγα ως υφυπουργός Αθλητισμού σε επαρχιακή πόλη και ήρθε έvαs πρόεδροε ΠΑΕ και μου λέει ότι πρέπει να ξέρετε ότι η Παράγκα έχει τιμολόγια “. “Τι εννοείτε:”, του λέω και μου απάντησε ως εξής: Έχουν ταρίφα. Για να μείνει μία ομάδα στην κατηγορία, θέλουν αυτά τα λεφτά. Για να ανέβει μία ομάδα κατηγορία, έπειτα από δύο χρόνια, θέλουν αυτό το ποσό. Όλοι τα ξέρουν. Εγώ δεν πλήρωσα και η ομάδα μου υποβιβάστηκε.»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή