Η ΕΠΟ διατήρησε στον ΚΑΠ την είσπραξη 5% από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ!

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Στην περίπτωση του προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος για τη συμμετοχή των σωματείων στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, η ΕΠΟ, με διάταξη που πέρασε στον ΚΑΠ, αναφέρει ρητά ότι οι μόνες προϋποθέσεις συμμετοχής που ισχύουν είναι αυτές που προβλέπονται στους κανονισμούς της και στις οικείες προκηρύξεις.

Στην περίπτωση του ποσοστού που εισπράττει από τις τηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ της Super League 1 και την κεντρική τηλεοπτική σύμβαση της Super League2 , διατηρήθηκε στον ΚΑΠ η πρόβλεψη του 5%, παρότι ο νόμος άλλαξε και προβλέπει την είσπραξη ποσοστού 1%, κάτι που σημαίνει απώλεια εσόδων της ΕΠΟ άνω του ενός εκάτ. ευρώ ετησίως.

Ο νέος ΚΑΠ εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας στις 22/7 ενώ η επιζήμια για την ΕΠΟ τροποποίηση του νόμου έγινε στις 27/7.

Ωστόσο η ΕΠΟ είχε τη δυνατότητα να εναρμονίσει τον ΚΑΠ με το νόμο σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, κάτι που δεν έπραξε.

Στην περίπτωση των προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος για τη συμμετοχή των σωματείων στα ερασιτεχνικά, η νέα διάταξη του ΚΑΠ μπήκε ως ανάχωμα.

Αντιθέτως, εκτιμάται ότι η αντινομία που υπάρχει στο θέμα του ποσοστού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα δεν θα τύχει εκμετάλλευσης από την ΕΠΟ, ειδικά έπειτα από τη δήλωση Μπαλτάκου, μετά την πρώτη συνάντηση με τον Αυγενάκη, περί αποδοχής του κουρέματος με σκοπό τα χρήματα να δοθούν στην επαγγελματική διαιτησία.

Μόνο που του κούρεμα των εσόδων της ΕΠΟ είναι άμεσο, ενώ η επαγγελματική διαιτησία δεν θα εφαρμοστεί, παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις του νόμου, στο νέο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή