Ινφαντίνο – Tσέφεριν: “Θα υπάρξουν συνέπειες για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στη European Super League – Κύριοι, κάνατε μεγάλο λάθος”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια για την δημιουργία της European Super League, στο κονγκρέσο της UEFA, τονίζοντας πως θα υπάρξουν συνέπειες για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στην νεοσύσταση διοργάνωση.

Μεταξύ άλλων, ο Τζιάνι Ινφαντίνο είπε:

«Ήθελα να μιλήσω για τον κορωνοϊό, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το Παγκόσμιο Κύπελλο των γυναικών, όμως, όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες άλλαξαν το πλάνο. Θα μιλήσω και θα πω ότι στην FIFA είμαστε ένας οργανισμός που στηρίζεται στις αξίες του αθλητισμού. Είμαστε παντελώς κατά της δημιουργίας της Super League.

Στη FIFA το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε δυναμικά είναι να μην εγκρίνουμε την δημιουργία της Super League, που είναι ένα… πολύ κλειστό μαγαζί που σπάει τον οργανισμό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, δεν εγκρίνουμε την Λίγκα. Είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Στηρίζουμε απόλυτα την UEFA. Αν θέλουν οι ομάδες να φύγουν, θα φύγουν με συνέπειες…

Θα πρέπει να ζήσουν με τις συνέπειες των πράξεών τους. Είτε θα είναι μαζί μας, είτε έξω από εδώ. Δεν υπάρχει μέση λύση. Αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλες τις πλευρές. Και μπορεί βραχυπρόθεσμα να υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος, όμως θα πρέπει όλοι να το σκεφτούν πολύ σοβαρά… ».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, κάλεσε τις ομάδες της European Super League να αλλάξουν στάση, καθώς υπάρχει ακόμα χρόνος και πως αυτή τους η κίνηση ήταν μεγάλο λάθος.

«Κύριοι της Λίγκας, κάνατε ένα μεγάλο λάθος. Ορισμένοι θα πουν ότι σας διακατέχει η απληστία, άλλοι θα μιλήσουν για υπεροψία, όμως υπάρχει χρόνος για να αλλάξετε απόψεις. Όλοι κάνουν λάθη…

Ελάτε στα λογικά σας. Όχι από την αγάπη για το ποδόσφαιρο, γιατί δεν νομίζω ότι έχετε ιδιαίτερη αγάπη στο άθλημα, αλλά από σεβασμό προς τον κόσμο που ματώνει για την ομάδα του. Σεβαστείτε το οίκημα του ποδοσφαίρου.

poster
Πρέπει να κάνουμε μια επιλογή που θα βγάλει ακόμα πιο δυνατό το ποδόσφαιρο από αυτή την κρίση. Οι ομάδες που θεωρούν ότι είναι πιο μεγάλες από τις υπόλοιπες και ότι δεν τις ακουμπάει τίποτα, θα πρέπει να σκεφτούν από που προέρχονται… Να καταλάβουν ότι αν αυτή τη στιγμή αποκαλούνται ευρωπαϊκά “μεγαθήρια”, το οφείλουν στην UEFA. Οι μεγάλες ομάδες δεν ήταν τόσο μεγάλες στο παρελθόν και ίσως να μην είναι στο εγγύς μέλλον.

Η δυναμική του ποδοσφαίρου είναι το απρόβλεπτο. Γι’ αυτό και είναι τόσο όμορφο αυτό το άθλημα. Το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους, γιατί είναι κομμάτι της κληρονομιάς μας. Σεβασμός για την ιστορία. Σεβασμός για την παράδοση. Σεβασμός για τον απέναντι. Αυτό σημαίνει κάτι… Η UEFA έχει ανάγκη την Αταλάντα, την Σέλτικ, την Ρέιντζερς, την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, την Γαλατασαράι για τις διοργανώσεις της. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι όλοι έχουν μια ευκαιρία, έχουν μια πιθανότητα. Αυτό το όνειρο πρέπει να το κρατήσουμε ζωντανό.

Ορισμένοι εγωιστές προσπαθούν να ζημιώσουν το ποδόσφαιρο και να το καταστρέψουν τη στιγμή που εμείς με όσα έχουμε σχεδιάσει για την εποχή από το 2024 και μετά, προσπαθούμε να σχεδιάσουμε το ποδόσφαιρο του μέλλοντος».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή