Κίνα: Φρικιαστικές εικόνες, διοργανώνουν φεστιβάλ κρέατος σκύλου παρά τους νέους κανόνες

Print Friendly, PDF & Email

Φρίκη προκαλούν οι εικόνες από την πόλη Yulin στην Κίνα, που προχωρά στο ετήσιο φεστιβάλ κρέατος σκύλου αυτό το Σαββατοκύριακο αν και επισήμως η χώρα τα έχει χαρακτηρίσει ως «ζώα συντροφιάς».

Ωστόσο οι κρεοπώλες επιμένουν στο βάρβαρο έθιμο, τεμαχίζοντας και πουλώντας σφάγια σκύλων.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων βιντεοσκόπησαν μια εξειδικευμένη αγορά κρέατος σκύλου στα περίχωρα της πόλης, ενώ έσωσαν και 10 κουτάβια από μία άλλη αγορά.

Αν και το Πεκίνο τον περασμένο μήνα χαρακτήρισε τους σκύλους ως «ζώα συντροφιάς», δεν έχει εκδώσει ακόμη εντολή απαγόρευσης κατανάλωσής τους στη χώρα.

Το κινεζικό υπουργείο Γεωργίας ζήτησε να αλλάξουν στη χώρα «κάποια παραδοσιακά έθιμα».

Ωστόσο, οι εικόνες από το επικείμενο φεστιβάλ είναι σοκαριστικές. Σύμφωνα με ακτιβιστές του οργανισμού προστασίας ζώων Humane Society International (HSI) οι περισσότεροι από τους πάγκους και τα καταστήματα κρέατος σκύλου του Yulin έχουν μεταφερθεί σε μια κεντρική περιοχή που ονομάζεται αγορά Nanchao, που προσφέρει κυρίως κρέας και όχι ζωντανά σκυλιά.

Πάντως, ακτιβιστές της οργάνωσης εκτιμούν ότι αυτή τη στιγμή, υπάρχει το μομέντουμ για να σταματήσουν οι αγορές κρέατος γάτας και σκύλου στην Κίνα, τόσο για το καλό των ζώων όσο και για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, αφού ενδέχεται να υπάρξει και συνωστισμός, την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή