Σάλος για το γκολ της Σέφιλντ που δεν μέτρησε – Ερωτηματικά για την αξιοπιστία της GLT (vid)

Print Friendly, PDF & Email

Στην ιστορία θα μείνει το πρώτο παιχνίδι στην Πρέμιερ μετά τη διακοπή, όχι για τους προφανείς λόγους αλλά για ένα διαιτητικό λάθος που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ξανά στα χρόνια που η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στο ποδόσφαιρο.

Στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης της Αστον Βίλα με τη Σέφιλντ, ο τερματοφύλακας της πρώτης, Νίλαντ, προσπάθησε να μπλοκάρει φάουλ της αντιπάλου, όμως με τα πίσω βήματα που έκανε μπήκε με την μπάλα μέσα στα δίχτυα!

Απαντες περίμεναν ο διεθνής διαιτητής, Μάικλ Ολιβερ να δείξει σέντρα, ακόμη και ο ίδιος ο Νίλαντ, όπως μαρτυρούσε το παγωμένο του πρόσωπο. Ωστόσο, ο Αγγλος ρέφερι έδειξε παίζεται! Οι παίκτες της Σέφιλντ έπεσαν πάνω στον Ολιβερ ρωτώντας τον γιατί δεν μέτρησε το γκολ και αυτός τους έδειχνε το ρολόι του λέγοντας ότι ο βόμβος της goal-line technology δεν χτύπησε, επομένως δεν υπάρχει γκολ!

Φυσικά, η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας και το βίντεο με το γκολ, που δεν μέτρησε ποτέ, έχει γίνει παγκόσμιο viral.

Τελικά μήπως η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο ποδόσφαιρο δεν είναι αλάνθαστη; Και επίσης γιατί δεν επενέβησαν ούτε ο βοηθός διαιτητή που έλεγχε τη φάση και κυρίως ούτε οι διαιτητές VAR, που μπορούν να επανεξετάσουν τη φάση μέσω ριπλέι; Εύλογα ερωτήματα που μάλλον αποδεικνύουν ότι ακόμη και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πάντα το ποδόσφαιρο θα είναι άθλημα των λαθών…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή