Με αίτημά του στην ΕΠΟ ο Αιολικός ζητάει να διακοπεί για μία εβδομάδα ο 8ος όμιλος

Print Friendly, PDF & Email

Ο Αιολικός με αίτημά του προς την ΕΠΟ ζητάει να διακοπεί για μία εβδομάδα η αγωνιστική δράση στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, διότι έχουν αναβληθεί τρία ματς του Πανελευσινιακού λόγω κορωνοϊού.

Ο Αιολικός ισχυρίζεται ότι θα πρέπει πρώτα ο Πανελευσιανιακός να δώσει τα εξ αναβολής παιχνίδια του για να επέλθει αγωνιστική ισορροπία στον βαθμολογικό πίνακα και υπενθυμίζει στην ΕΠΟ πως είναι υποχρέωσή της να διασφαλίσει την ισονομία του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Κύριοι,

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής οδεύει προς την τελική του ευθεία σε αυτή τη σύντομη αγωνιστική περίοδο ειδικών συνθηκών. Ο συναγωνισμός σε κάθε όμιλο είναι έντονος, τόσο για την κατάκτηση του τίτλου και τη συμμετοχή στα Playoffs, όσο και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ως εκ τούτου, είναι υποχρέωση της διοργανώτριας αρχής να μεριμνεί για την εξασφάλιση της ισονομίας, προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές ή αδιευκρίνιστες υποθέσεις.

Στον 8ο Όμιλο, η ομάδα του Πανελευσινιακού μετρά πλέον τρεις αναβληθέντες αγώνες σε σύνολο 7 Αγωνιστικών. Δεδομένου ότι το πρωτάθλημα, όπως αποφάσισε η ΕΠΟ εξαιτίας του παρατεταμένου λοκντάουν, θα ολοκληρωθεί σε έναν γύρο, θεωρούμε πως είναι απολύτως απαραίτητο να διακοπεί η αγωνιστική δράση για μια εβδομάδα, ώστε ο Πανελευσινιακός να καταφέρει να αγωνιστεί στα εξ’ αναβολής παιχνίδια του και να επέλθει αγωνιστική ισορροπία στον βαθμολογικό πίνακα.

Το πρωτάθλημα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή και για κάθε ομάδα είναι πιθανό να μεταβάλλονται οι στόχοι της όσο περνούν οι αγωνιστικές, γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των αντιπάλων της. Κάτι που στην περίπτωση του Πανελευσινιακού, αλλά και των ομάδων που καλείται να αντιμετωπίσει στο υπόλοιπο της σεζόν, είναι πιο εμφανές από ποτέ ότι συμβαίνει ήδη.

Σας υπενθυμίζουμε πως για τον 8ο Ομιλο των 12 ομάδων, η ΕΠΟ είχε φροντίσει να υπάρχει αγωνιστικό ρεπό στις 30 Μαΐου. Επομένως η μετατόπιση των υπολοίπων αγωνιστικών κατά μία εβδομάδα δεν θα επιφέρει καμία χρονική παράταση διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Ζητάμε, αρχής γενομένης από την 8η Αγωνιστική, το πρωτάθλημα να μεταφερθεί συνολικά κατά μια εβδομάδα πίσω, ώστε στο διάστημα που μεσολαβεί ο Πανελευσινιακός να παίξει τους αναβληθέντες αγώνες του (5/5, 9/5 και 12/5) και να γνωρίζουν όλες οι ομάδες την πραγματική βαθμολογία του 8ου Ομίλου και όχι την πλασματική που υπάρχει σήμερα.

Αναγνωρίζουμε τους λόγους αναβολής των αγώνων αυτών, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων που ταλαιπωρούνται από την πανδημία, αλλά επιθυμούμε και είναι εύλογο οι κρίσιμες τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές να παιχτούν επί ίσοις όροις και από την ίδια αφετηρία για όλους.

Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να φροντίσει ώστε όλες οι ομάδες να έχουν ίδιο αριθμό αγώνων το συντομότερο δυνατόν και η χρονική συγκυρία με τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Πάσχα είναι κομβική.

Σεβόμενοι τις σημαντικές υπερβάσεις που πραγματοποιούν όλες οι ομάδες για να συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ως διοργανώτρια αρχή, ώστε να επικρατήσει η δικαιοσύνη και να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το μέλλον και την έκβαση της αγωνιστικής περιόδου.

Με εκτίμηση,

Για τον ΑΕΠΣ Αιολικός Μυτιλήνης”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή