Ορθή απόφαση η άδεια καταλληλότητας της Ριζούπολης, αλλά ο Πατούλης θα κάνει αυτοψία

Print Friendly, PDF & Email

Την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, προκάλεσε η εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ για τη μη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στην Ριζούπολη.

Με εντολή του ο Περιφερειάρχης Αττικής ζητά τη διενέργεια άμεσης και κατεπείγουσας αυτοψίας του γηπέδου από την αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας.

Ο κ. Πατούλης είχε σήμερα (20/07) συνάντηση στο γραφείο του με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα κριτήρια και τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκαν, για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για να διεξαχθεί στο γήπεδο της Ριζούπολης, ο τελικός του Κυπέλλου, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ (26/07, 21:00).

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Μ. Βάρσου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, η Γενική Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παρασκευοπούλου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού, Ιωάννα Αντωνάκου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αδειοδοτήσεων Αθλητικών Εγκαταστάσεων και αγώνων, Ιωάννης Παπακώστας.

Από την κουβέντα που έγινε προέκυψαν ότι:

1. Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας κινήθηκε εντός του τυπικού πλαισίου, καθώς τα όσα προβλέπονται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν της επέτρεπαν καμία εναλλακτική απόφαση.

2. Η απόφαση στηρίχθηκε στην άδεια λειτουργίας που έχει υπογραφεί από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι υποχρεωμένες να εξετάσουν και να δώσουν έγκριση σε σχετικά αιτήματα, στηριζόμενες στην αδειοδότηση της Αποκεντρωμένης χωρίς να μπορούν να μπουν στην ουσία.

3. Από τα δεδομένα που υπάρχουν διαπιστώνεται ότι η αρμοδιότητα της Περιφέρειας, είναι τυπική και όχι ουσιαστική κάτι το οποίο θα πρέπει άμεσα να αλλάξει.

4. Η επιλογή του συγκεκριμένου γηπέδου δεν έγινε από την Περιφέρεια. Οι Υπηρεσίες της προέβησαν στη σχετική απόφαση μετά από εισήγηση της ΕΠΟ.

Ο Γιώργος Πατούλης ζήτησε τη διενέργεια άμεσης και κατεπείγουσας αυτοψίας του γηπέδου της Ριζούπολης από την αρμόδια επιτροπή καταλληλόλητας προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ικανοποιούνται όλα τα αναγκαία κριτήρια και οι προϋποθέσεις, προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή