Στη μαύρη λίστα της FIFPro η Super League 2 – Oδηγία προς τους ποδοσφαιριστές να μην υπογράφουν στις ομάδες της!

Print Friendly, PDF & Email

Μετά τον υψηλό αριθμό αγώνων που θεωρούνται από την UEFA (SPORTRADAR) ως ύποπτοι, ήτοι πιθανόν χειραγωγημένοι για στοιχηματικούς λόγους, η Super League 2 έχει μια ακόμα αρνητική διάκριση: Περιλαμβάνεται στα πρωταθλήματα, στα οποία η παγκόσμια ένωση ποδοσφαιριστών συμβουλεύει τους ποδοσφαιριστές να μην υπογράφουν “λόγω  συστηματικών και εκτεταμένων συμβατικών παραβιάσεων.”

Η οδηγία της FIFFPro, αναφέρει τα εξής:

Η FIFPRO εκδίδει σήμερα προειδοποίηση μεταγραφών που συμβουλεύει τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να μην υπογράψουν σε συλλόγους στην Αλγερία, την Κίνα, την Ελλάδα (Super League 2), τη Λιβύη, τη Ρουμανία, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία λόγω συστηματικών και εκτεταμένων συμβατικών παραβιάσεων σε αυτές τις χώρες.

Στη Ρουμανία και την Τουρκία, οι συμβατικές παραβιάσεις από πολλούς συλλόγους – συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας πληρωμής των μισθών – παραμένει ένα μακροχρόνιο και επαναλαμβανόμενο ζήτημα.

Ο αυξημένος αριθμός συλλόγων στη Ρουμανία που μπαίνουν σε διαδικασίες αφερεγγυότητας συνεχίζει να έχει σοβαρές συνέπειες για τους παίκτες, ωθώντας τους σε ατέρμονες διαδικασίες αφερεγγυότητας με ελάχιστες έως καθόλου πιθανότητες να λάβουν αποζημίωση.

Στο δεύτερο πρωτάθλημα της Ελλάδας, οι σύλλογοι κλείνουν συχνά χωρίς να πληρώσουν τα χρέη τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ελλάδα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό παικτών που επιδιώκουν να λάβουν μέρος από τους απλήρωτους μισθούς τους από το Ταμείο Προστασίας Παικτών της FIFA.

Η μη καταβολή μισθών είναι επίσης ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα για παίκτες στην Αλγερία, την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία.

Όσον αφορά τη Λιβύη, η FIFPRO ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για τον αυξανόμενο αριθμό ξένων παικτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, επειδή οι σύλλογοι που τους απασχολούν αρνούνται να παράσχουν τα σχετικά έγγραφα για να φύγουν.

Ενθαρρύνουμε τους παίκτες με ανησυχίες ή ερωτήσεις να επικοινωνήσουν με την εθνική τους ένωση παικτών ή την FIFPRO.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή