Τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της αναδιάρθρωσης οι οχτώ πρωταθλήτριες της Γ’ Εθνικής

Print Friendly, PDF & Email

Οι πρόεδροι των οχτώ πρωταθλητριών ομάδων της Γ’ Εθνικής είχαν την Κυριακή (3/5) ωριαία τηλεδιάσκεψη κατά την οποίαν συμφώνησαν ομόφωνα υπέρ της αναδιάρθρωσης ζητώντας την ενοποίηση της SL2 και της FL σε μία κατηγορία με δύο γεωγραφικούς ομίλους.

Αναλυτικά:
Ομόφωνα οι ομάδες τάχθηκαν υπέρ της αναδιάρθρωσης:
Α. – Με κατάργηση των δύο επαγγελματικών κατηγοριών Super League 2 και Football League και ενοποίηση τους σε μια κατηγορία των δύο ομίλων που θα δημιουργηθούν με γεωγραφικά κριτήρια (Βόρειος και Νότιος όμιλος) έτσι ώστε να υπάρξει σημαντική μείωση των εξόδων όλων των ομάδων.

Β. – Με θέσπιση κινήτρων στις ομάδες για την στελέχωση τους με τους περίπου 600 Έλληνες ποδοσφαιριστές και με υποχρεωτική συμμετοχή 15 τουλάχιστον στο ρόστερ τους, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί και η ανεργία στη χώρα.

Γ. – Με πρόβλεψη για τα δύο πρώτα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της νέας κατηγορίας, η κατανομή εσόδων στις ομάδες, να γίνει με αναλογία 65 – 35 τοις εκατό, υπέρ αυτών που θα προέρχονται από την πρώην Super League 2.

Αποφασίστηκε να προσκληθεί ο πρόεδρος της Super League 2 – Football League κ. Λεουτσάκος σε νέα τηλεδιάσκεψη την προσεχή Τρίτη ενώ ενέργειες για να επιτευχθεί ο στόχος της αναγέννησης του Ελληνικού ποδοσφαίρου μέσα από την αναδιάρθρωση αυτή, θα γίνουν προς κοινωνικούς, αθλητικούς και πολιτικούς φορείς των νομών που εδρεύουν οι οκτώ ομάδες.

Σημειώνουμε πως στην σημερινή τηλεδιάσκεψη για κάλυψη όλων των νομικών θεμάτων που αφορούν τις πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής, παρών ήταν και ο γνωστός δικηγόρος Χάρης Γρηγορίου.

Ομάδες στην τηλεδιάσκεψη 8: ΡΟΔΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ – ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΕΠΙΣΚΟΠΗ

Πηγή: mikriliga.com

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή