Βρύζας: “Υπήρχαν παρεμβάσεις από τον ΟΣΦΠ στη διαιτησία, είχε ξεπεράσει τα όρια”

Print Friendly, PDF & Email

Το πρωί της Πέμπτης (16/7) ο πρώην αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στην ποινική δίκη των κατηγορούμενων κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων, που διεξάγεται στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο Ζήσης Βρύζας επανέλαβε σε γενικές γραμμές ό,τι είπε και ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας: «Η αίσθηση που είχα εκείνη την περίοδο και έχω ακόμη, ήταν ότι τα όρια του ανταγωνισμού δεν ήταν ξεκάθαρα. Υπήρχαν παρεμβάσεις από τον Ολυμπιακό σε ότι αφορά τη διαιτησία, και κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν μέσα στα όρια του ανταγωνισμού όπως πρέπει να είναι. Δεν γνωρίζω με ποιον τρόπο το έκανε. Αυτοί που δεν εξυπηρετούσαν τον Ολυμπιακό είχαν κάποιες βαρύτερες ποινές σε σχέση με άλλους διαιτητές. Η αξιολόγηση των διαιτητών δεν γινόταν με καθαρό τρόπο. Δεν έχω κάποιο στοιχείο συγκεκριμένο για να σας πω».

Ο Βρύζας αναφέρθηκε και στις αγοραπωλησίες παικτών από τον Ολυμπιακό: «Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον άνθρωπο αν δεν ξέρω, για να σας πω. Μέσα σε μια βιομηχανία του ποδοσφαίρου κάθε ισχυρή ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει φιλικές σχέσεις μέσα σε κάποια όρια, η δική μου αίσθηση είναι ότι τα όρια αυτά είχαν ξεπεραστεί και μέσα από συγκεκριμένες συναλλαγές και αγοραπωλησίες παικτών γινόταν η επιβράβευση σε αυτή τη σχέση. Γινόταν κάποιες αγοραπωλησίες, μέσω των οποίων οι μεγάλες ομάδες ίσως να είχαν κάποια επιρροή σε μικρότερες ομάδες. Ο στόχος ήταν οι συγκεκριμένες ομάδες να ήταν περισσότερο φίλα προσκείμενες. Εκείνη την περίοδο είχε συμβεί σε μεγαλύτερο βαθμό από το φυσιολογικό. Είχαμε κάνει προτάσεις που δεν πέρασαν ποτέ».

Ερώτηση, Δημακόπουλου, δικηγόρου Μαρινάκη: Πόσες συναντήσεις Σαββίδη και Μελισσανίδη έγιναν με παράγοντες ΕΠΣ για να προωθηθεί Γραμμένος

Απάντηση: Γνωρίζω ότι έχει γίνει μια, δεν ξέρω πόσες ακριβώς

Δημακόπουλος: Δεν είναι επιλήψιμο;

Πρόεδρος: Τι διαφορετικό έχουν;

Βρύζας: Η μία ήταν δημόσια ή άλλη όχι. Ήταν μια περίοδος που βόλευε ομάδες που δεν είχαν αγαθές προθέσεις.

Δημακόπουλος: Για να συναντηθούν Σαββίδης και Μελισσανίδης με 35 προέδρους ΕΠΣ, δεν έχει υπάρξει συνεννόηση μυστική;

Απάντηση: Το θέμα για μένα είναι ότι εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε αυτό που είπα στην κατάθεση μου. Η δική μου αίσθηση ήταν ότι αυτά τα όρια του θεμιτού ανταγωνισμού είχαν ξεπεραστεί. Είμαι εδώ για έναν συγκεκριμένο λόγο μια δήλωση και είπα γιατί την έκανα. Η αίσθηση που υπήρχε ήταν ότι είχε ξεφύγει κάθε όριο. Η ανακοίνωση εκφράζει την αγανάκτηση που υπήρχε εκείνη την περίοδο. Πολλές φορές οι ομάδες χρησιμοποιούν τις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για λόγους σκοπιμότητας.

Ερώτηση δικηγόρου Ολυμπιακού: Όταν δανείζει ο Ολυμπιακός υπάρχει πρόβλημα, όταν δανείζει ο ΠΑΟΚ όλα καλα;

Απάντηση: Είναι δύο ανόμοια πράγματα. Είχα κάνει κάποιες προτάσεις τότε αλλά ο Ολυμπιακός δεν τις δέχθηκε.

Η δίκη διεκόπη λόγω καλοκαιριού και θα συνεχιστεί στις 8 Σεπτέμβρη, όπου θα καταθέσει ο Χιου Ντάλας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή