Υπό κατάρρευση η ESL: Αποχώρησε η Τσέλσι, προς την έξοδο Σίτι, Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα – Όλες οι εξελίξεις

Print Friendly, PDF & Email

Ούτε δύο ημέρες μετά την ιδρυτική διακήρυξη της ευρωπαϊκής Super League, το πρότζεκτ που οραματίστηκαν 12 από τους πιο ισχυρούς συλλόγους της Ευρώπης φαίνεται πως οδηγείται σε κατάρρευση.

Οι μαζικές αντιδράσεις από το οπαδικό κίνημα, αλλά και η ομόθυμη καταδίκη της συγκεκριμένης κίνησης από τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες και από τις υπερκείμενες αρχές, FIFA και UEFA, φαίνεται πως θορύβησαν πολλά από τα ιδρυτικά μέλη της ESL.

Οπως ανέφερε η Telegraph BBC, η πρώτη ομάδα που άνοιξε την πόρτα της εξόδου ήταν η Τσέλσι λίγο μετά το συλλαλητήριο που έκαναν οι οπαδοί της έξω από το Στάμφορντ Μπριτζ, λπριν την έναρξη του αγώνα με την Μπράιτον.

Η έξοδος της Τσέλσι προκάλεσε ένα ντόμινο με τις Μάντσεστερ Σίτι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα να βρίσκονται και αυτές πολύ κοντά πλέον στην αποχώρησή τους από την ESL.

Πλέον υπάρχει έντονη φημολογία ότι προγραμματίζεται έκτακτη σύσκεψη της ESL, προκειμένου να σφραγιστεί οριστικά η διάλυσή της. Την ίδια στιγμή οι συνέπειες είναι αλυσιδωτές με τον εκτελεστικό διευθυντή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θερμό υπέρμαχο της “κλειστής λίγκας”, Εντ Γούντγουορντ να παραιτείται από τους “κόκκινους διαβόλους”!

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Μπάγερν είχε πει ένα ηχηρό “όχι” στη προσέγγιση που της έγινε από την ESL για να ενταχθεί στους κόλπους της, ενώ αρνητική ήταν η απάντηση και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων όπως της Παρί Σ.Ζ. και της Ρόμα, που επίσης προσεγγίστηκαν από την “κλειστή λίγκα”.

Στο χέρι της UEFA πλέον να προστατεύσει το ποδόσφαιρο

Ολα δείχνουν λοιπόν ότι η νέα ευρωπαϊκή Super League, που ήρθε για να χωρίσει στα δύο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν θα μακροημερεύσει. Πλέον το μπαλάκι περνάει στο χέρι της UEFA, η οποία οφείλει στο μέλλον να προστατεύσει το προϊόν διατηρώντας το άθλημα αρραγές και ενωμένο.

Μάλιστα σύμφωνα με το Bloomberg η UEFA είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με βρετανικό fund για χρηματοδότηση που θα ξεκινήσει από τα 4,5 δισ. ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 7 δισ. ευρώ. Αν αυτά τα ποσά ισχύσουν ασφαλώς θα είναι μία γερή τονωτική ένεση ώστε να κλείσει η μεγάλη τρύπα στα ταμεία πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα αυτά τα λεφτά θα αρχίσουν να μοιράζονται στις ομάδες από το 2024 και μετά, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο φορμάτ του Τσάμπιονς Λιγκ με 36 συλλόγους.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή