Στον “πάγο” τα σχέδια της ESL μετά την αποχώρηση των αγγλικών ομάδων

Print Friendly, PDF & Email

Η European Super League γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης πως τα σχέδια της μπαίνουν στον “πάγο” και πως θα επανεξεταστεί το πρότζεκτ της.

Την απόφαση αυτή πήραν οι πρόεδροι των ομάδων που έχουν απομείνει, μετά και την αποχώρηση των αγγλικών ομάδων, ενώ τονίζουν πως «η πρόταση μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί».

H ανακοίνωση:

«H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχον «status quo» στο Ευρωπαικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.

Προτείναμε μία νέα ευρωπαική διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρόταση μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική «πυραμίδα», βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, ήμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαική νομοθεσία και κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε στα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή