Κουκουλοφόροι τα σπάνε ανενόχλητοι στο κέντρο

Print Friendly, PDF & Email

Ένταση στα Προπύλαια, μεταξύ των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών που παρείσφρησαν στο μαθητικό συλλαλητήριο για την επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι κουκουλοφόροι ξήλωσαν μέρος του πέτρινου πεζόδρομου στα προπύλαια που στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ως «πολεμοφόδια». Οι αστυνομικοί απάντησαν αμέσως με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε Ακαδημίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Πατησίων και Αμαλίας.

«Πουθενά» η αστυνομία

Σε πολλούς δρόμους του κέντρου δεν υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός και οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές προκαλούν υλικές ζημιές σε φανάρια και ξηλώνουν πινακίδες, στην προσπάθεια να εμπλουτίσουν το αυτοσχέδιο οπλοστάσιό τους.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12:00 και ενώ μαθητές ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες για να μην αναγνωριστούν, επιτέθηκαν σε κλούβα της αστυνομίας.

Ακολούθησε πετροπόλεμος και κρότου λάμψης ενώ στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην οδό Μασσαλίας που έγινε και χρήση χημικών. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν φωτοβολίδες και άναψαν φωτιές στην οδό Σίνα, στήνοντας αυτοσχέδια οδοφράγματα.

Πηγή/Φώτο: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή