Ο τεχνικός της Ντόρτμουντ έβγαλε… τρελό το VAR που έδωσε πέναλτι στη Σάλκε (vid)

Print Friendly, PDF & Email

Το VAR έχει φανατικούς υποστηρικτές, αξιοποιείται πλέον σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία), παρόλα αυτά δεν λείπουν και οι στιγμές που η χρήση του προκαλεί αντιδράσεις και ερωτηματικά.

Μία τέτοια περίπτωση υπήρξε το απόγευμα του Σαββάτου (8/12) στο Γκελζενκίρχεν στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Γερμανίας, ανάμεσα στη Σάλκε και τη Ντόρτμουντ. Οι «κιτρινόμαυροι» μπορεί να κέρδισαν 2-1 συνεχίζοντας αήττητοι την πορεία τους στην Μπουντεσλίγκα, παρόλα αυτά δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία με αφορμή το VAR.

Συγκεκριμένα ο διαιτητής Ζίμπερτ στο 60ο λεπτό συμβουλεύτηκε τη video τεχνολογία για μία αμφισβητούμενη φάση μέσα στην περιοχή της Ντόρτμουντ. Αφού είδε τη φάση και συνομίλησε με το κέντρο στην Κολωνία αποφάσισε τελικά να δώσει πέναλτι υπέρ της Σάλκε, η οποία ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1.

Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Λουσιάν Φαβρ, αντιλαμβανόμενος ότι έχει δοθεί πέναλτι έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι που υποδεικνύει «τρέλα» αμφισβητώντας την απόφαση των διαιτητών.

Μπορείτε να δείτε την απολαυστική αντίδραση του Ελβετού τεχνικού στο παρακάτω βίντεο μετά το 2:30:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή