Πέφτει η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, επτά ματς θεωρούνται στημένα

Print Friendly, PDF & Email

Ξεκίνησε την Τρίτη (5/12) η διαδικασία των προτάσεων της εισαγγελέως για την υπόθεση του «μεγάλου Κοριόπολις» που περιλαμβάνει 84 κατηγορούμενους.

Η εισαγγελέας αρχικά πρότεινε να φύγει από τις κατηγορίες η σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διότι όπως είπε δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση που κατευθυνόταν στην επίτευξη κοινού σκοπού. Ουδείς μάρτυρας κατέθεσε κάτι σχετικό ή προέκυψε από τα έγγραφα που αναγνώστηκαν, αλλά ούτε από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας αναφέρθηκε στο αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος και της δωροδοκίας-δωροληψίας, όπου βάσει της πρότασής της προέκυψαν επτά χειραγωγημένοι αγώνες.

Οι αγώνες που θεωρεί χειραγωγημένους είναι οι εξής:
Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1, 27/2/2011, Super League.
Η χειραγώγηση προκύπτει από συνομιλία Μπέου – Μπάκου σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα. Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Μπέος, Μπάκος, Γ. Μποροβήλος.

Ηλιούπολη – Λεβαδειακός 2-4, 21/3/2011, Football League.
Η χειραγώγηση προκύπτει από την κατάθεση του Κούγια ότι είναι το πιο διεφθαρμένο παιχνίδι, την ανάλυση της Betfair και της UEFA και από τηλεφωνική συνομιλία. Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Τσακογιάννης, Κομπότης, Χάλκος, Νικολόπουλος.

Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη, 1-2, 10/4/2011, Football League.
Κρίθηκε χειραγωγημένος από τη Εφέσεων της ΕΠΟ, την έκθεση της UEFA και τη συνομιλία Τσακογιάννη – Παντέλη. Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Τσακογιάννης, Χάλκος, Παντελης, Ν. Παπαδόπουλος, Αδαμίδης.

Απόλλων Καλαμαριάς – Αχιλλέας Τριανδίας 3-1, Γ’ Εθνική.
Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Ζαβαντίας, Αντωνιάδης.

Διαγόρας – Ατρόμητος 0-1, 3/2/2011, Κύπελλο.
Προκύπτει από τη φραγή που έβαλε ο ΟΠΑΠ στο παιχνίδι, τις τηλεφωνικές συνομιλίες και την έκθεση της UEFA. Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Ζαβαντίας, Ρουτζιέρης, Πουλόπουλος, Τσεκερίδης, Γεωρτσιάκος, Ταμπάσης.

Διαγόρας – Πιερικός 3-0, 19/3/2011, Football League.
Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Ζαβαντίας, Δήμου.

ΠΑΣ Γιάννινα – Διαγόρας 5-0, 28/3/2011, Football League.
Υπεύθυνοι χειραγώγησης: Σιδηρόπουλος, Τσεκερίδης.

Οι υπόλοιποι αγώνες δεν κρίθηκαν από την εισαγγελία χειραγωγημένοι λόγω έλλειψης στοιχείων.

Για το αδίκημα της δωροδοκίας – δωροληψίας, η εισαγγελέας, Παγώνα Ζάκκα είπε: «Δεν διακριβώθηκε το ποσό που δόθηκε επακριβώς από κάποιους και παρελήφθη από άλλους. Δεν είναι δυνατόν να διακριβωθεί. Στο ποδόσφαιρο κυριαρχεί το χρήμα και δίνονται πολλά χρήματα για στήσιμο αγώνων και για άλλες δραστηριότητες».

Το Soccerplus παρακολουθεί τη δίκη και θα σας ενημερώσει για τις προτάσεις της εισαγγελέως για την ενοχή ή αθώωση για κάθε έναν εκ των 84 κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή