Αναβλήθηκαν ΔΣ και ΓΣ της Super Legue προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα

Print Friendly, PDF & Email

Mέχρι τις χθεσινοβραδινές ώρες συνεχίζονταν οι επαφές των ενδιαφερόμενων μερών ενόψει του προγραμματισμένου για σήμερα Δ.Σ. και της Γ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.

Ωστόσο η κοινά αποδεκτή λύση μεταξύ των “μεγάλων” και των “μικρομεσαίων” τις Super League σχετικά με τους όρους διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, που αρχίζει σε έναν μήνα, αλλά και σχετικά με τους όρους συνέχισης της σύμβασης της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που έχει υπογραφεί μεταξύ του συνεταιρισμού και της NOVA, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί και το ΔΣ όσο και η ΓΣ αναβλήθηκαν για τη Δευτέρα 24/7.

Τα θέματα στα οποία οι δύο πλευρές διαφωνούν είναι δύο. Το πρώτο αφορά τη μείωση του αριθμού των ομάδων από 16 σε 14. Για τους «μεγάλους», όπως επίσης και για το συνδρομητικό κανάλι, αλλά και για την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, η μείωση αποτελεί βασική επιδίωξη. Η άλλη πλευρά όμως, είναι επιφυλακτική και ζητεί εγγυήσεις, όπως π.χ. ένα νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο με καλύτερους όρους.

Η δεύτερη διαφωνία έγκειται στον τρόπο καταμερισμού της απώλειας των εσόδων, που θα προκύψει από τη μείωση του συμβολαίου κατά 18% με πρωτοβουλία της NOVA. Σε αριθμούς έχουμε να κάνουμε με μείωση της τάξεως των έξι εκατ. ευρώ περίπου.

Οι «μικρομεσαίες» ΠΑΕ ζητούν να σηκώσουν οι «μεγάλοι» το μεγαλύτερο τμήμα των οικονομικών απωλειών που θα προκύψουν, χάνοντας περίπου από 750.000 ευρώ. Οι «μεγάλοι» από την πλευρά τους προτείνουν να δοθούν στις «12» ΠΑΕ τα χρήματα από τη χορηγία του Ιβάν Σαββίδη προς τη Σούπερ Λίγκα που αφορά τις αγωνιστικές περιόδους 2017-18 και 2018-19 και χθες ανακοινώθηκε η υπογραφή της.

Επίσης, οι «μεγάλοι» αναλαμβάνουν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα του συνεταιρισμού.

Πλέον τα σενάρια είναι δύο: ‘Η τα βρίσκουν μέχρι τη Δευτέρα και απαντούν ενιαία στη NOVA ή αν δεν βρεθεί λύση οι εξελίξεις και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες τόσο σχετικά με το τηλεοπτικό συμβόλαιο, όσο και για την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά και το μέλλο του συνεταιρισμού εν γένει…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή