Αντιδράσεις στο Ιράν για τη συμμετοχή των Μασούντ, Χατζισαφί με την Μακάμπι

Print Friendly, PDF & Email

Η συμμετοχή των Σοτζέι Μασούντ και Εχάν Χατζισαφί στην αναμέτρηση του Πανιώνιου με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, προκάλεσε την αντίδραση της ιρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ως γνωστόν το Ιράν δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ και δεν το αναγνωρίζει ως κράτος, ενώ απαγορεύεται σε όλους τους Ιρανούς να ταξιδεύουν σε παλαιστινιακά εδάφη όπως αναγράφεται η περιοχή στα διαβατήριά τους.

Ο Πανιώνιος σεβάστηκε την επιθυμία των δύο Ιρανών και τους απέκλεισε από την αποστολή της ομάδας στο πρώτο παιχνίδι, στο Ισραήλ. Στον επαναληπτικό ωστόσο της Νέας Σμύρνης αμφότεροι αγωνίστηκαν κανονικά, κατόπιν πίεσης και των «κυανέρυθρων» που τους ζήτησαν να σεβαστούν τα συμβόλαιό τους.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν εξέφρασε ξεκάθαρα τις αντιρρήσεις της για την απόφαση των Μασούντ και Χατζισαφί να παίξουν απέναντι σε ομάδα από το Ισραήλ. Εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει αυτήν την ενέργεια και καλεί τους δύο διεθνείς παίκτες σε απολογία, όπου θα φανεί αν υπάρξουν συνέπειες για αυτούς αναφορικά με τη συμμετοχή τους στο ερχόμενο Μουντιάλ.

Από την πλευρά του το υπουργείο εξωτερικών του Ισραήλ δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη συμμετοχή των Μασούντ και Χατζισαφί στον αγώνα, γράφοντας στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter: “Μπράβο στους Μασούντ και Χατζισαφί που έσπασαν το ταμπού κατά των Ισραηλινών αθλητών”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή