Δημόσια διαβούλευση για τα γεγονότα που πρέπει να μεταδίδονται ελεύθερα

Print Friendly, PDF & Email

Διαβούλευση για τα γεγονότα μείζονος σημασίας που θα πρέπει να μεταδίδονται ελεύθερα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πρώτη φορά η η διαδικασία αυτή γίνεται δημόσια, μετά από πρόσκληση του γενικού γραμματέα ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου στους τηλεοπτικούς Πάροχους ως τις 12 Οκτωβρίου να οριστεί ο εκπρόσωπος για τη δημοσια διαβούλευση, η οποία ήδη άρχισε.Η πρόσκληση που έχει ήδη σταλεί απευθύνεται στους ιδιωτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης , ΑΝΤ1, Star, Alpha, Mega, Μακεδονία TV, Epsilon, ΕΡΤ, Κανάλι Βουλής, τα συνδρομητικά δίκτυα Nova, Cosmote TV, Vodafone TV, WIND και CYTA TV. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για το θέμα, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Eπικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου και του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Αθανασίου Κουτρομάνου.

Στη συνάντηση τα μέρη συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού στην υλοποίηση του εγχειρήματος, αφού η συμβολή του ΕΣΡ είναι ιδιαιτέρως σημαντική σε όλη τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και κατάρτισης του ανωτέρω καταλόγου.

Όπως επισημαίνεται κατ΄ επιταγή της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2010/13/ΕΕ για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων, θα περιλαμβάνονται οπωσδήποτε στον κατάλογο, ως εκδηλώσεις μείζονος σημασίας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Πηγή: typologies.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή