Κανονικά η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League λόγω των ρητρών της NOVA

Print Friendly, PDF & Email

Παρά τις φωνές από την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Σμύρνης για αναβολή της πρεμιέρας της Super League και τη δυσαρέσκεια και άλλων ομάδων λόγω της απόφασης της ΕΕ της ΕΠΟ για υποβιβασμό τριών ομάδων στη Football League, απευθείας άνοδο της ομάδα θα πάρει τον τίτλο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορίας και μπαράζ ανάμεσα στον 13ο της Super League και τον δεύτερο της Football League, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά.

Οι φωνές κατά της στάσης της Ομοσπονδίας δεν ευδοκίμησαν, καθώς σε ενδεχόμενη αναβολή η NOVA θα ενεργοποιούσε τις σχετικές ρήτρες που προβλέπονται στα συμβόλαια που έχει κάνει με εννέα ΠΑΕ, με αποτέλεσμα αυτές οι ομάδες να μην επιθυμούν την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, θέση που εξέφρασε ο Ολυμπιακός.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, με τον Λεβαδειακό να μη συμμετέχει στην ψηφοφορία, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Παναιτωλικό που απουσίαζε απ’ όλη τη διαδικασία.

Πάντως, δεν αποκλείεται η πιθανότητα η Super League να προσβάλει την απόφαση της ΕΠΟ στο Διαιτητικό Δικαστήριο, χωρίς μεγάλες πιθανότητες δικαίωσης, καθώς σύμφωνα με τον ΚΑΠ, σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ των προκηρύξεων των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, η Ε.Ε. της Ομοσπονδίας αποφασίζει για το τι θα γίνει, όπως κι έγινε.

Πάντως η Super League δεν τροποποίησε την προκήρυξή της με βάση την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ, επιφυλασσόμενη για τις ενέργειές της.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή