Καταδίκη του εκδότη των Παραπολιτικών έπειτα από μήνυση του Ν. Πατέρα

Print Friendly, PDF & Email

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε καταδίκασε τον εκδότη του ομίλου των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη, για ψευδή δημοσιεύματα μέσω της σαββατιάτικης εφημερίδας του εις βάρος του Νικόλα Πατέρα, σε τριετή φυλάκιση, στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για έναν χρόνο και δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας μέσω των «Παραπολιτικών».

Ο Έλληνας εφοπλιστής και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε καταθέσει συνολικά πέντε μηνύσεις εις βάρος του κ. Κουρτάκη

Ο Νικόλας Πατέρας παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του και στην ερώτηση της έδρας για το πώς εξηγεί αυτά τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος του, έδωσε τρεις πιθανές απαντήσεις: «Είτε ο κ. Κουρτάκης είναι εκβιαστής, αλλά πρέπει να ξέρει ότι εγώ δεν εκβιάζομαι, είτε εκτελεί εντολές του χρηματοδότη του, είτε χρίζει ψυχιατρικής βοήθειας για να γράφει τόσα ψέμματα κάθε Σάββατο και να σπιλώνει ανθρώπους και τις οικογένειές τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά είχε καταδικαστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη στις αρχές Φεβρουαρίου σε 23 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση των ανήλικων παιδιών του Πάνου Καμμένου, ύστερα από τη μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή