Ο σικέ θόρυβος για τη διαιτησία και η επιχείρηση αποσταθεροποίησης της ΚΕΔ

Print Friendly, PDF & Email

Σε έξαρση βρίσκεται, ενόψει των αγώνων κυπέλλου και κυρίως των ντέρμπι του πρωταθλήματος, η από συγκεκριμένη πλευρά, επιχείρηση δημιουργίας τεχνητού θορύβου και λανθασμένων εντυπώσεων, με στόχο την αποσταθεροποίηση της ΚΕΔ και της διαιτησίας εν γένει.

Η επιχείρηση αυτή περιλαμβάνει ένα ευρύ ρεπερτόριο με αιτήματα, καταγγελίες και δημοσιεύματα που αποσκοπούν να μετατρέψουν το ψυχολογικό “πρόβλημα του ενός” σε υπαρκτό και συνολικό πρόβλημα.

Στο πλαίσιο αυτό και όπως οι θεωρίες της πολιτικής επικοινωνίας επιτάσσουν, αναζητούνται πόροι. Δηλαδή, σύμμαχοι, οι οποίοι θα ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή του καταγγέλλοντος δημιουργώντας την εικόνα μιας γενικευμένης δυσπιστίας και ακόμα καλύτερα την εικόνα ύπαρξης κρίσης.

Δημοσιεύματα που κάνουν λόγo για “στημένα παιχνίδια” στη Super League, χωρίς κανένα στοιχείο -ούτε καν μια έκθεση από την UEFA-, τα οποία αναπαράγονται και αποθεώνονται από αυτούς, που όταν είχαν την ποδοσφαιρική εξουσία στα χέρια τους θεωρούσαν “εχθρούς του ποδοσφαίρου” όσους τολμούσαν να μιλήσουν με πραγματικά στοιχεία για το πρόβλημα του match fixing, φαίνεται ότι εντάσσονται στην αλυσίδα της προκάτ αμφισβήτησης.

Ξεχνούν, μάλλον ηθελημένα, ότι οι επιλογές τόσο του Περέιρα, όσο και των Τριτσώνη, Κουκουλάκη στην ΚΕΔ είναι επιλογές της FIFA και της UEFA (και όχι -τι κρίμα, ε;- του Σαρρή ή του Γκιρτζίκη) οι οποίες έγιναν πριν αναλάβει η διοίκηση Γραμμένου και τουλάχιστον προς ώρας χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης τους, η οποία δεν θα χαθεί από τη σκόνη που σηκώνουν τα… fake news.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή