Σκοπιανό: Φαβορί το «Βόρεια Μακεδονία»

Print Friendly, PDF & Email

Το Μακεδονικό μπορεί να βρίσκεται πλέον στα χέρια των δύο πρωθυπουργών, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι ο Νίκος Κοτζιάς πηγαίνει διακοπές!

Κάθε άλλο μάλιστα, αφού τον υπουργό Εξωτερικών περιμένει ένα πολύ δύσκολο δίμηνο, με πολυεπίπεδες επαφές σε όλον τον κόσμο και με σημαντικούς διεθνείς παράγοντες, «σαφές δείγμα», όπως λένε στην κυβέρνηση, «της αναβαθμισμένης θέσης της χώρας μας στη διεθνή σκακιέρα».

Σε σχέση με το Μακεδονικό, από το Μαξίμου υποστηρίζουν πως οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έκαναν σημαντική πρόοδο, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν, αντιθέτως βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους.

«Ορισμένοι βιάζονται να πούνε χοπ, πριν ακόμα τα Σκόπια πηδήξουν το χαντάκι.

Υπομονή και ψυχραιμία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου», συνιστούν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σημειώνουν με νόημα πως το μπαλάκι βρίσκεται πλέον στην πλευρά των Σκοπίων από τη στιγμή που η ελληνική πλευρά έχει προχωρήσει σε όλους τους συμβιβασμούς που θα μπορούσε να κάνει στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει στο τραπέζι και μία ονομασία η οποία δεν έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα και η οποία παραπέμπει στις σλαβικές ρίζες του βόρειου γείτονα, με άλλες πηγές να προκρίνουν ως φαβορί το «Βόρεια Μακεδονία» («Severna Makedonija»).

Όπως κι αν έχει, στην κυβέρνηση φοβούνται τη δυναμική των νέων συλλαλητηρίων, γι’ αυτό κι ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να χαρακτηρίσει την όποια λύση σύνθετης ονομασίας erga omnes ως επανάκτηση του ονόματος της Μακεδονίας από τη χώρα μας.

Η συνέχεια στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή