Τελικός Κυπέλλου: Το ποδόσφαιρο μέσα από τα μάτια των παιδιών

Print Friendly, PDF & Email

Μέσα από μια σειρά πρωτότυπων δράσεων και με κεντρικό μήνυμα «Το ποδόσφαιρο μέσα από τα μάτια των παιδιών», ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ γίνεται θεματικός και αφιερώνεται στους αυριανούς φίλους και πρωταγωνιστές του λαοφιλέστερου αθλήματος στη χώρα μας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, επιδιώκοντας την προώθηση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι» και την ισόρροπη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε στέρεες βάσεις, δίνει με ιδιαίτερη χαρά το βήμα στα παιδιά να επαναφέρουν σε πρώτο πλάνο τα βασικά συστατικά του «βασιλιά των σπορ» και να παραδώσουν μαθήματα στους πρεσβύτερους.

Το σημαντικότερο εγχώριο ποδοσφαιρικό γεγονός της χρονιάς μετατρέπεται σε μια μεγάλη έκθεση ζωγραφικής, με έργα μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ε.Π.Ο. «Πάσα στα θρανία». Ζωγραφιές πολύχρωμες, χαρούμενες, συγκινητικές, με σπουδαία και επίκαιρα μηνύματα που δημιουργήθηκαν με αγάπη, φαντασία, ελπίδα και αγνότητα από το μέλλον της πατρίδας μας!

Τα έργα αυτά θα φιλοξενηθούν μέσω ειδικών κατασκευών στη θύρα επισήμων του σταδίου, αλλά θα «πρωταγωνιστήσουν» και εντός του γηπέδου…

Περισσότερες λεπτομέρειες, το προσεχές Σάββατο και ώρα 21:00 στο OAKA!

Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία»

Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ως κύριους στόχους έχει τη διάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου, την προσέλκυση νεαρών μαθητών και μαθητριών στο άθλημα, τη σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους φορείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας προς όφελος του παιχνιδιού και της κοινωνίας.

Κύρια σημεία του προγράμματος είναι οι επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, προπονητές και εκπαιδευτές σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η διοργάνωση μαθητικών τουρνουά επίδειξης, η πρόσκληση μαθητών σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, η χορήγηση αθλητικού και εκπαιδευτικού υλικού σε μαθητές και σχολικές μονάδες και η πρόβλεψη για ποδοσφαιρικούς διαγωνισμούς.

Επιπλέον, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου, το οποίο περιέχει σύντομη αναδρομή στην ιστορία του αθλήματος, προσωπικές συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης και ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, αφιέρωμα στην ιστορική επιτυχία της Εθνικής Ομάδας στο EURO 2004, καθώς επίσης ένα αλφαβητάρι κοινωνικών μηνυμάτων!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σχολικό έτος 2017-2018 έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα πάνω από 12.000 μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με το 85% εξ αυτών να προέρχονται από σχολικές μονάδες εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης από Ειδικά, Μειονοτικά και Διαπολιτισμικά σχολεία. Επιπλέον, αθλητικό και εκπαιδευτικό υλικό στάλθηκε σε περισσότερα από 400 ολιγοθέσια σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών και απομονωμένων μικρών νησιών.

Για την υλοποίηση του προγράμματος -το οποίο γνώρισε εξ αρχής την ενθουσιώδη υποδοχή από τη μαθητική κοινότητα- απαιτήθηκε η αγαστή συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, εκπαιδευτικής κοινότητας και Ομοσπονδίας, πάντα με σεβασμό στις διαδικασίες των αρμόδιων φορέων και φροντίδα ώστε να μην διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία εντός των σχολικών μονάδων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή