Η δωρεά της “Θύρας 13” στο γηροκομείο Πειραιά και η διευθύντρια που… άλλαξε χρώμα

Print Friendly, PDF & Email

Φίλοι του Παναθηναϊκού, από το σύνδεσμο του Ζωγράφου, πήγαν στο γηροκομείο του Πειραιά τρόφιμα, έτσι ώστε να συνεισφέρουν με αυτό τον τρόπο, κάτι το οποίο έχουν κάνει σε αρκετά γηροκομεία της Αθήνας και τις επαρχίας όπως έχετε ήδη διαβάσει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του SoccerPlus για την δράση των συνδέσμων.

Όμως το γηροκομείο του Πειραιά ενώ αρχικά άνοιξε τις αγκάλες του σε μια τέτοια προσφορά, ξαφνικά άλλαξε στάση και ζήτησε την μη δημοσιοποίηση της πρόσφοράς με την κάτωθι καθόλου συνιθησμένη ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του γηροκομείου:

«Οι προσφορές όλων των συνανθρώπων μας είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του Ιδρύματος μας, που εδώ και 129 χρόνια προσφέρει στους ηλικιωμένους θαλπωρή και αγάπη.

Η διαδικασία της χρήσης (ανάρτησης) της φωτογραφίας που ελήφθη κατά την παράδοση της δωρεάς, έλαβε χώρα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή /και άδεια και χωρίς να γνωρίζουμε την ιδιότητα των δωρητών. Ζητήθηκε ήδη η αφαίρεση της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκ της Διευθύνσεως».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αντίδραση του συνδέσμου του Ζωγράφου ήταν άμεση καθώς αφαίρεσε την διευθύντρια του γηροκομείου Πειραιά από την αρχική φωτογραφία (σ.σ. υπάρχει στη διάθεσή μας).

Όμως αυτό δείχνει δυο πράγματα, πρώτον ότι εξ αρχής γνώριζε η διευθύντρια του γηροκομείου την ιδιότητα των δωρητών καθώς φωτογραφήθηκαν με μπλούζες και κασκόλ του τριφυλλιού έξω από το γηροκομείο μαζί της και δεύτερον είναι ότι το γηροκομείο Πειραιά ζητάει πλήρη αφαίρεση της φωτογραφίας και όχι μερική.

Μήπως η διευθύντρια του γηροκομείου Πειραιά δέχτηκε κάποια επίσκεψη που άλλαξε την γνώμη της ως προς την συγκεκριμένη προσφορά;

Εδώ θα θέλαμε να προσθέσουμε και το γεγονός ότι το γηροκομείο Πειραιά, αντιδράει τελείως διαφορετικά σε όλες τις άλλες δωρεές, καθώς μόλις προχθές ανέβασε στην επίσημη σελίδα του γηροκομείου Πειραιά στο Facebook ευχαριστήρια ανακοίνωση για την δωρεά που δέχτηκε από την εταιρία φίλων δημοτικού θεάτρου Πειραιώς.

Mήπως, επομένως, το Γηροκομείο Πειραιά δε θεωρεί όλες τις δωρεές καλοδεχούμενες;

Η αντίδραση από το σύνδεσμο του Ζωγράφου ήρθε με την αλλαγή της φωτογραφίας. Από την καινούργια που αναρτήθηκε λείπει το πρόσωπο της διευθύντριας.

Η ανάρτηση του συνδέσμου αναφέρει: «Σεβόμενοι την παράκληση της διευθύντριας του γηροκομείου και μετά από μήνυμα της ιδίας ,τροποποιήσαμε την αρχική μας δημοσίευση, έτσι “πειραιώτικα, παντελονατα”…»

Ενώ ο κεντρικός σύνδεσμος της Θύρας 13 σχολίασε το γεγονός με το λακωνικό: «Δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη ακόμα και εκεί που άλλοι δεν…..»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή