Οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων δίνουν τη δική τους μάχη κατά του κορωνοϊού

Print Friendly, PDF & Email

Οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων έχουν ριχτεί στη μάχη για την αντιμετωίση του κορωνοϊου με σειρά δράσεων που περιλαμβάνει από την αποστολή τροφίμων και μασκών έως μηνύματα συμπαράστασης.

Το SoccerPlus κατέγραψε και παροουσιάζει δράσεις συνδέσμων στην εποχή της πανδημίας:

– Ο Super 3 σύνδεσμος φίλων του Άρη, εξέδωσε ανακοίνωση με την σημασία που έχει να είμαστε αλληλέγγυοι και κοντά στην λεγόμενη τρίτη ηλικία και ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, πρέπει να νιώσουν μέρος του συνόλου και όχι όπως χαρακτηριστικά λέει η ανακοίνωση «υποψήφιοι μελλοθάνατοι». Παράλληλα δημιούργησε μια ομάδα εθελοντών, τα στοιχεία των οποίων έχει δώσει στις αρμόδιες αρχές και τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποιο νοσοκομείο χρειαστεί επιπλέον βοήθεια προσωπικού, αυτή να είναι έτοιμη και διαθέσιμη να τεθεί υπό τις οδηγίες των αρμόδιων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού βοηθώντας μέσα στα νοσοκομεία με τον οποιοδήποτε τρόπο τους προταθεί. Επίσης αντίστοιχη ομάδα εθελοντισμού, μέσω ανακοίνωσης ενημέρωσε ότι δημιουργεί και ο Super 3 Χαλκιδικής.

-Η Αυτόνομη Θύρα 10 των φίλων του Ηρακλή διατηρεί ανοιχτή τη καφετέρια του Κατσάνειου με την ονομασία Only Blue και παρέχει δωρεάν καφέδες στους εργαζομένους του ΑΧΕΠΑ.

– Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Μηχανιώνας αγόρασε αντισηπτικά και επαναχρησιμοποιούμενες βαμβακερές μάσκες τις οποίες και τις έδωσε τόσο στο κέντρο υγείας της περιοχής όσο και στο δημαρχείο, με το Κέντρο Υγείας της Νέας Μηχανιώνας να εκδίδει σχετική ευχαριστήρια ανακοίνωση λέγοντας χαρακτηριστικά «Χαιρόμαστε που με αυτής σας τη χειρονομία βρίσκεστε δίπλα μας».

Η Λέσχη Φίλων ΠΑΟΚ Γρεβενών προχώρησε στην δωρεά 100 υφασμάτινων βαμβακερών μασκών και 2.000 τεμάχια νοσοκομειακά γάντια μιας χρήσης.

Το Καστοριά Club ΠΑΟΚ (με την Καστοριά να είναι μια περιοχή που έχει δεχθεί αρκετά κρούσματα της πανδημίας) ανάρτησε ένα πανό συμπαράστασης σε κεντρικό σημείο της πόλης το οποίο αναφέρει «Στις δύσκολες στιγμές γεννιούνται μαχητές. Στήριξη & αλληλεγγύη στην πόλη μας». Παράλληλα μέσω του Facebook ο σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ Καστοριάς προέβη και στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στις δύσκολες αλλά και περίεργες στιγμές αυτές όπου όλοι ζούμε
Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης προς όλους αυτούς που μάχονται με αυτόν τον ΙΟ και προς όλους αυτούς που παλεύουν με νύχια και με δόντια για να εξασφαλίσουν την υγεία των συνανθρώπων μας.
Από την πλευρά μας θα στηρίξουμε με όλη μας τη δύναμη και με ότι μέσο διαθέτουμε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουν Γιατροί και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.
ΥΓ: Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ.
ΥΓ2 : ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΤΕ.»

Το Καβάλα Club ΠΑΟΚ προσέφερε μάσκες και γυαλιά στο γενικό νοσοκομείο της περιοχής, ενώ ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Μυτιλήνης ανακοίνωσε ότι παραχορεί τον χώρο που στεγάζεται ο σύνδεσμος για όποιον γιατρό ή νοσηλευτη που βρίσκεται στο νησί επιθυμεί ένα κατάλυμα να μείνει. Ενώ παράλληλα σημειώνει ότι σύνδεσμος θα παρέχει ότι τους υποδείξει ο ειδικός για την απολύμανση του χώρου, ενώ ενημερώνει ότι αυτό διαρκέσει για όσο καιρό αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η Θύρα 7, σύνδεσμος φίλων του Ολυμπιακού, προχώρησε στην διάθεση 10.000 μασκών με το λογότυπο της Θύρας 7 τυπωμένο πάνω σε αυτές. Η διανομή τους έγινε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, πιο συγκεκριμένα:

• Πειραιάς : Στον Δήμο Πειραιά,στο νοσοκομείο «Μεταξά» καθώς και στο νοσοκομείο «Τζάνειο».

• Κορυδαλλός : Στο ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού.

•Πέραμα: Τομέας καθαριότητας

•Άγιος Δημήτριος : Δημο Αγίου Δημητρίου

•Καλλιθέα : Στον τομέα καθαριότητας.

•Χαϊδάρι : Στον τομέα της καθαριότητας.

• Χαλκίδα : Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

• Σπάρτη : Στο άσυλο ανιάτων Αγίου Παντελεήμονα και στο γηροκομείο Σπάρτης.

•Μυτιλήνη : Στον δήμο Μυτιλήνης (τομέας καθαριότητας) και στο Γενικό νοσοκομείο Μυτιλήνης.

• Άργος : Στον Δήμο Άργους (τομέας καθαριότητας,βοήθεια στο σπίτι)

• Χίος : Στο κλιμάκιο κοινωνικής προστασίας παιδείας και πολιτισμού καθώς και στο «βοήθεια στο σπίτι»

• Γιάννενα : Στο γηροκομείο Ιωαννίνων.

• Πάτρα : Στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων

• Αλιβέρι : Στο κέντρο υγείας Αλιβερίου

• Καστοριά : Στον τομέα «βοήθεια στο σπίτι»

•Κομοτηνή : Στο δημοτικό κυνοκομείο

•Καβάλα : στο Γενικό νοσοκομείο Καβάλας.

•Στην Ξάνθη,στο Γενικό νοσοκομείο Ξάνθης

•Θήβα : Στο κέντρο υγείας Θήβας και στο γηροκομείο Θήβας.

•Σάμος : Στο Γενικό νοσοκομείο Σάμου και στο Δήμο ανατολικής Σάμου.

• Πύργος : Στο Γενικό νοσοκομείο Πύργου.

•Αλεξανδρούπολη:Δήμος Αλεξανδρούπολης κέντρο κοινωνικής προστασίας,αλληλεγγύης παιδείας και περιβάλλοντος.

•Διανομή σε πολίτες έξω από σούπερ μάρκετ καθώς και μεμονωμένη διανομή σε όλη την Αττική

Παράλληλα η Θύρα 7 με ένα βίντεο που ανέβασε στο youtube αναφέρει με περισσότερες λεπτομέρειες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, την ακριβή ποσότητα διανομής των 10.000 μασκών ανά την επικράτεια. Ο τίτλος του βίντεο είναι «Δωρεά 10.000 μασκών – Θύρα 7».

Η “Θύρα 13”, σύνδεσμος οπαδών Παναθηναϊκού, έκανε αισθητή την παρουσία της στην μάχη ενάντια στην πρωτοφανή πανδημία του κορονοϊού τόσο από τον κεντρικό της σύνδεσμο όσο και από τους κατατόπους.

Πιο συγκεκριμένα ο κεντρικός σύνδεσμος της Θύρας 13 ανάρτησε πανό συμπαράστασης σε δρόμους, πλατείες και νοσοκομείο σε αρκετά σημεία της Αθήνας. Τα πανό ήταν εμψυχωτικού χαρακτήρα σε όσους πολεμάνε τον ιό από την πρώτη γραμμή και πιο συγκεκριμένα αναφέρανε: «Αλληλεγγύη στο ιατρικό προσωπικό, όλοι για έναν & όλοι για τον λαό», «Γιατροί – Νοσηλευτές – ΕΚΑΒ είστε οι πραγματικοί ήρωες, κρατάτε γερά», «Στα δύσκολα ήταν πάντα ο λαός για τον λαό και οι πλούσιοι κοιτάνε το “€”». Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα πανό γράφουν Θύρα 13 και χαρακτηριστικά από κάτω έχει γραφτεί Anticovid – 19.

Παράλληλα ο κεντρικός σύνδεσμος μέσω της σελίδας του στο Facebook προθυμοποιείται κατόπιν σχετικής ενημέρωσης να βοηθήσει τους κατοίκους των πλησίον περιοχών στις βασικές τους ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα ανάρτησε:

«Αν χρειάζεται κάποιος συνάνθρωπος μας κάποια βοήθεια με τις βασικές του ανάγκες μέχρι 29/3 (σούπερ μάρκετ , φαρμακείο ) να στείλει μήνυμα στην σελίδα μας.
12:00- 18:00
Περιοχές Αμπελόκηποι-Ζωγράφου(ΙΛΙΣΙΑ,ΓΟΥΔΙ)-Πολύγωνο»

Επίσης με νεότερη ανάρτηση αναφέρει ότι η κίνηση για διανομή πρώτων αγαθών σε ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων σε όλες τις γείτονες περιοχές θα συνεχιστεί επ’ αόριστον.
Ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Πλέον εκτός απο μήνυμα στην σελίδα όποιος θέλει μπορεί να καλεί και στο 6980829066 και ΩΡΕΣ 12:00- 20:00»

Επιπλέον ο κεντρικός σύνδεσμος της Θύρας 13 παρέδωσε τρόφιμα και υγειονομικό υλικό στο Γηροκομείο Αθηνών.

Η Θύρα 13 Πάτρας από τις 7 Απριλίου ανακοίνωσε ότι μαζεύει τρόφιμα, αντισηπτικά, μάσκες και γάντια με σκοπό να βοηθήσει τα γηροκομεία της πόλης. Η πρωτοβουλία αυτή μόλις τέσσερις μέρες αργότερα έγινε και πράξη καθώς αντιπροσωπεία του πράσινου συνδέσμου παρέδωσε πολλές σακούλες με τρόφιμα καθώς και κούτες υγειονομικού υλικού στον οίκο ευγηρίας «Αγία Σκέπη». Ενώ το Άρτα Club Θύρα 13 ανάρτησε ένα υποστηρικτικό πανό έξω από το νοσοκομείο Άρτας το οποία αναφέρει «Ενάντια στου κράτους την τρομολαγνεία, αγώνας για την παγκόσμια υγεία. Anticovid – 19 Δύναμη στο νοσηλευτικό προσωπικό».

Τα Νότια Προάστια Θύρα 13 έστειλαν μέσω αντιπροσωπίας οπαδών, τρόφημα στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος». Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάλογη κίνηση στην συγκεκριμένη κοινωνική κουζίνα έκαναν και οι φίλοι του Ατρόμητου. Ενώ τα Νότια Προάστια δεν διστάζουν να αναφερθούν σε ένα περιστατικό, καθώς οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν υψώσει έξω από το Νοσοκομείο «Η Σωτηρία» ένα πανό το οποίο έγραφε «Ο λαός σώζει τον λαό. Δύναμη και κουράγιο στον αγώνα σας» το οποίο είχε πάνω ένα πράσινο τριφυλλάκι και ένα μικρό πράσινο αστέρι. Αυτό το πανό κατέβηκε από αυτοαποκαλούμενους “εθνικιστές φίλους του Παναθηναϊκού” με τη δικαιολογία πως δεν μπορούν να καπηλεύονται συνέχεια κάθε πράγμα που γίνεται στην κοινωνία. Η αντίδραση των Νοτίων Προαστίων καθώς και άλλων συνδέσμων ήταν άμεση καθώς με επίσημη ανάρτηση για το συγκεκριμένο περιστατικό ανέφεραν: «Οι συγκεκριμένοι δεν αξίζουν ούτε τον τίτλο «Παναθηναϊκός» ούτε τον τίτλο «Άνθρωπος» και δεν έχουν θέση ανάμεσα μας».

Το Χανιά Club Θύρα 13 με επίσημη ανακοίνωση του αναφέρει ότι τις δύσκολες αυτές μέρες η αλληλεγγύη είναι το όπλο τους. Ενώ στην συνέχεια παροτρύνει τους φίλους του συνδέσμου να βοηθήσουν το «Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας» είτε μέσω τροφίμων, είτε οικονομικά, είτε με εθελοντική συμμετοχή στην προετοιμασία και διανομή του φαγητού. Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι το Συσσίτιο Σπλάντζιας στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Ενώ το Sitia Fan Club συστήνει υπομονή και έχει κρεμάσει ένα πανό συμπαράστασης έξω από τα γραφεία του συνδέσμου , το οποίο αναφέρει «Όλοι για έναν και ένας για όλους, Γιατροί, Νοσηλευτές, ΕΚΑΒ κρατάμε γερά, anticovid – 19».

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε η κατ’επανάληψη κίνηση της Θύρας 13 Παραλίμνης στην Κύπρο, όπου αντιπροσωπεία του συνδέσμου παρέδωσε κατ’ οίκων τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε άπορους και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Την ίδια ενέργεια επανέλαβε ο σύνδεσμος μια εβδομάδα αργότερα, ενώ μέσω επίσημης ανακοίνωσης ενημέρωσε ότι θα κάνει παρόμοιες ενέργειες για όσο καιρό χρειαστεί.

Τέλος το Panthers Club Νέας Σμύρνης (Πανιώνιος), πήρε πρωτοβουλίες και ανακοίνωσε τρόπους βοήθειας σε συνανθρώπους σε αυτές τις δύσκολες μέρες. Πιο συγκεκριμένα με επίσημη ανάρτηση ο σύνδεσμος των φίλων του Πανιωνίου προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Πανιώνιος σημαίνει Προσφυγιά και Προσφυγιά σημαίνει ανθεκτικότητα στις δυσκολίες.

Στα δύσκολα επομένως, αυτό που μας έρχεται αυτόματα στο μυαλό είναι να κλιμακώσουμε την αλληλεγγύη για να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα. Αυτό κληρονομήσαμε, αυτό θα μεταλαμπαδεύσουμε.

Τούτες λοιπόν τις περίεργες μέρες έχουμε χρέος να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον.

Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού έχει μεγάλη ανάγκη. Εμείς που μπορούμε λόγω ηλικίας και καλής υγείας να προσφέρουμε στις ευπαθέστερες κοινωνικές ομάδες καλούμαστε να δράσουμε.

Καλούμαστε από την συνείδηση μας. Αυτή που μας έκανε Πανιώνιους γιατί αισθανόμαστε στην ζωή μας ότι έχουμε αξίες και ιδανικά.

Γιατροί δεν είμαστε, ούτε νοσηλευτές για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Είμαστε όμως ενεργοί πολίτες και σε αυτά τα πλαίσια υπάρχουν κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να σταθούμε δίπλα σε εκείνους με ανάγκες.

Σκεπτόμενοι τα παραπάνω το Panthers Club Νέας Σμύρνης αποφάσισε τα εξής :

• Από Δευτέρα 30 Μαρτίου και μέχρι το Σάββατο 4 Απριλίου κάποια μέλη του Συνδέσμου με αυτοκίνητο θα πηγαίνουν στο Super Market και το φαρμακείο για τις ανάγκες συμπολιτών μας που δεν έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν μόνοι τους.

• Θα δεχόμαστε μηνύματα στην κεντρική σελίδα του Συνδέσμου μας στα οποία θα κανονίζουμε το πως και το πότε θα κάνουμε την ενέργεια με τον καθένα ξεχωριστά.

• Θα μπορούμε να καλύψουμε ανθρώπους στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

• Θα εξυπηρετούμε με σειρά προτεραιότητας.

Ελπίζουμε έστω και στο ελάχιστο να φανούμε χρήσιμοι στον αγώνα κατά του αόρατου εχθρού.

Ας είμαστε όλοι μαζί, συσπειρωμένοι και μονιασμένοι. Μπορεί να κερδίσουμε, μπορεί και να ηττηθούμε.

Ένα θα είναι το πιο σημαντικό όμως. Θα έχουμε αγωνιστεί.»

-Δείτε τις δράσεις των Fentagin του Ατρόμητου ΕΔΩ

  • Οι φωτογραφίες είναι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των συνδέσμων φιλάθλων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή