“Μεταξύ κίτρινης και κόκκινης κάρτας, ο διαιτητής επέλεξε την κόκκινη λόγω πιθανότητας τραυματισμού”

Print Friendly, PDF & Email

Για τη φάση της αποβολής του Σάντσες στον αγώνα Βόλος – Παναθηναϊκός ο κριτής του Master Ref, Ηρ. Τσίκινης, θεωρεί ότι ήταν μεταξύ κίτρινης και κόκκινης κάρτας αλλά ο Ολλανδός διαιτητής έδωσε κόκκινη για επικίνδυνο παίξιμο.

Στον άλλο αγώνα της 17ης αγωνιστικής, ο Τζήλος είχε καλή απόδοση, σύμφωνα με τον Ν. Μιντιούρη.

Αναλυτικά:

ΟΦΗ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝA 1-1, Διαιτητής: ΤΖΗΛΟΣ, VAR: ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ, Κριτής: Μιντιούρης

Στο 40΄μετά από σουτ παίκτη του ΟΦΗ η μπάλα χτυπάει στο αριστερό γόνατο του Εραμούσπε και μετά στο δεξί του χέρι. Ο διαιτητής σωστά δεν καταλογίζει παράβαση θεωρώντας το χέρι δεν μεγαλώνει την έκταση του σώματος. Με την απόφασή του συμφώνησε και ο VAR.

Στο 50′ μετά από εκτέλεση φάουλ του ΟΦΗ η μπάλα πηγαίνει προς τον Τσιλιανίδη που είναι στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο παρεμβάλεται ο Πεερσμαν που προλαβαίνει την μπάλα έχοντας απλώσει το χέρι στην προσπάθειά του να την απομακρύνει.  Ο Τσιλιανίδης που επίσης τη διεκδικεί χτύπησε πάνω στο απλωμένο χέρι του αντιπάλου του και έπεσε στο έδαφος. Σωστά ο διαιτητής δεν καταλόγισε παράβαση και την ίδια γνώμη είχε και ο VAR.

Στο 57′ δεν υπάρχει οφσάιντ ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα. Λάθος η απόφαση του β’ βοηθού Βασιλόπουλου.

Καλή η διαιτησία, κοντά στις φάσεις ο διαιτητής, πήρε τις σωστές αποφάσεις.

Bαθμολογία: 8,3

ΒΟΛΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-1, Διαιτητής: HIGLER, VAR: DIEPERINK, Κριτής: Τσίκινης

Στο 44′ ο Σάντσες έχει την μπάλα στο χώρο του κέντρου και επιχειρεί να περάσει τον Μπαριέντος που κάνει τάκλιν. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού χάνει την μπάλα και ο διαιτητής που είναι κοντά στη φάση βλέπει ότι πατάει τον αντίπαλό του και του δείχνει κόκκινη κάρτα. Με την απόφαση συμφωνεί και ο VAR. Είναι δύσκολη φάση μεταξύ κίτρινης και κόκκινης κάρτας. Ο διαιτητής επέλεξε την κόκκινη και έπραξε σωστά επειδή θα μπορούσε να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός.

Στο 60′ ο Φαν Βεερτ κλέβει την μπάλα από τον Μπρινιόλι, όμως στη συνέχεια αυτή βγαίνει από τη γραμμή του άουτ, κάτι που δεν βλέπει ούτε ο διαιτητής, ούτε ο β’ βοηθός, που ήταν στην άλλη πλευρά και επιτρέπουν στον παίχτη του Βόλου να συνεχίσει τη φάση και να δημιουργήσει ευκαιρία.

Στο 90’+2′ ο Χατζηθεοδωρίδης μπαίνοντας στην περιοχή του Βόλου ανατρέπεται από τον Φερράρι, που του πατάει το πόδι. Ο διαιτητής που είναι κοντά στη φάση, καταλογίζει αμέσως πέναλτι, απόφαση με την οποία συμφωνεί και ο VAR. Ξεκάθαρη ανατροπή, θα μπορούσε να δοθεί κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Βόλου.

Βαθμολογία: 8,2

 

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή