Μιντιούρης: Πεντακάθαρο το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει παράβαση στις πτώσεις Ανδρούτσου και Μασούρα

Πηγή: Law 5
Print Friendly, PDF & Email

Ο κριτής του Master REF, Ναούμ Μιντιούρης, χαρακτήρισε τη διαιτησία του Ντάνι Μάκελι στον τελικό του Κυπέλλου, ως μία από τις καλύτερες ξένες διαιτησίες σε ελληνικά γήπεδα. Τόνισε πως η επιλογή της ΚΕΔ ήταν απόλυτα επιτυχημένη και υπογράμμισε πως σε όλες τις επίμαχες φάσεις, ο Ολλανδός ρέφερι ήταν κοντά και πήρε ακαριαίες αποφάσεις, μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης.

Τελικός Κυπέλλου: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2, Διαιτητής: Μάκελι, VAR: Μπλομ, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης.
«Στο 29’, υπάρχει οφσάιντ για τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Ροντρίγκο, που δεν σημείωσε ο βοηθός και άφησε να εξελιχθεί μία επικίνδυνη φάση στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Στο 35’, σωστά ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, όταν μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού ο Μ’Βιλά στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, δεν βρίσκει αυτήν, αλλά το πόδι του Σβαμπ, με συνέπεια ο παίκτης του ΠΑΟΚ να πέσει στο έδαφος. Ο διαιτητής βρισκόταν κοντά στη φάση, είχε άμεση αντίληψη και καταλόγισε αμέσως πέναλτι. Στη συνέχεια η φάση ελέγχθηκε και από τον VAR, όμως παρέμεινε η αρχική απόφαση του διαιτητή.

Στο 47’, σε μία διεκδίκηση της μπάλας μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, Ανδρούτσος με Βαρέλα κοντράρουν την μπάλα, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να πέφτει στο έδαφος. Ο διαιτητής ήταν μπροστά στη φάση και συνέχισε τον αγώνα. Σωστά κατά την άποψη μου, γιατί δεν υπήρχε παράβαση. Όπως φάνηκε και από τα νοήματα του Μάκελι, υπήρξε και συνεννόηση με τον VAR.

Στο 55’, μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Πασχαλάκης πέφτει για να αποκρούσει την μπάλα. Στην πορεία της μπάλας βρίσκεται και ο Μασούρας. Yπάρχει μία επαφή με το αριστερό χέρι του Πασχαλάκη στον μηρό του Μασούρα, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Ο διαιτητής σε απόσταση δύο μέτρων σωστά διέταξε τη συνέχιση του αγώνα, θεωρώντας ότι η επαφή του Πασχαλάκη στον Μασούρα δεν ήταν ικανή για να δώσει παράβαση. Μίλησε και σε αυτήν την περίπτωση με τον VAR, ωστόσο η απόφαση δεν άλλαξε και δόθηκε συνέχεια του αγώνα με κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού.

Η διαιτησία του Ολλανδού ήταν παρά πολύ καλή, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, διότι σε όλες τις επίμαχες φάσεις ήταν μπροστά, έχοντας άμεση αντίληψη, αλλά και μεγάλη αυτοπεποίθηση σε αυτό που σφύριζε. Εκανε σωστή διαχείριση του αγώνα, αλλά και σωστό πειθαρχικό έλεγχο, έχοντας την αποδοχή και των δύο ομάδων σχεδόν σε όλα του τα σφυρίγματα. Επίσης είχε καλή συνεργασία με το VAR και τους βοηθούς του. Τελείωσε το παιχνίδι με επιτυχία και ήταν από τις καλύτερες ξένες διαιτησίες που έχουμε δει στην Ελλάδα.

Ο τέταρτος διαιτητής, ο κ. Καραντώνης ήταν επίσης άψογος στα καθήκοντά του. Τήρησε την τάξη στους πάγκους και των δύο ομάδων, βοήθησε τον διαιτητή στις αντικαταστάσεις των ποδοσφαιριστών, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος από τη διάρκεια του αγώνα και γενικά βοήθησε τον Μάκελι όπου χρειάστηκε».
Βαθμολογία: 8,40

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή